Hvis du går rundt og føler, at din stue mangler et eller andet for at blive mere ’stueagtig’, eller hvis du synes, der mangler noget for at du kan føle dig 100 % hjemme, så kan det være fordi, din stue mangler noget boligtilbehør – også kendt som nips. Nips er små dekorationsting, du kan stille i vinduer, på hylder og så videre, og de er ofte et overset element af indretningen. Boligtilbehør er vigtigt for at skabe en hjemlig og hyggelig atmosfære i dine stuer og værelse. Hvis du mangler inspiration til boligtilbehør, der kan pifte dit hjem op, kan du følge med herunder. 

Thilla Deco fad i aluminium med marmorlook

Thilla Deco fad i aluminium med marmorlook

Her får du et rigtig flot dekorationsfad med et indvendigt design, der sender tankerne mod middelhavets eksotiske marmor. Fadets indvendige marmorlook har et flot mønster i blåt og hvidt, der skaber et lille kunstværk, som nemt kan placeres på et bord eller en hylde. 

I kontrast til fadets blåhvide inderside står den messingfarvede yderside. Messing har et gyldent skær over sig, der sammen med den glatte inderside vide få hele fadet til at skinne, når lyset falder på det. Du får altså et fad, der trods dets relative beskedne størrelse aldrig vil være anonym i din indretning, og den er som skabt til at drage vandrene blikke til sig. 

Det er en simpel men lækker ting til hjemmet, som er dekorativ i sig selv, men som også kan bruges til holder eller opbevaring af andre ting. Forestil dig eksempelvis dine farverige garnnøgler eller lignende ligge her og blande sig med fadets blåhvide farver.  

Fadet måler 3 x 25 cm og har en kerne af aluminium. Fordelen ved et aluminiumsfad fremfor fade i eksempelvis porcelæn, er, at aluminiumsfade er meget lette er derved nemme at flytte rundt på – og så går de ikke så nemt i stykker.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Lee Deco fad i naturligt messingdesign

Lee Deco fad i naturligt messingdesign

Her en endnu en lækker nipsting for dig, der elsker fade. Fade er gode og praktiske som boligtilbehør, da de både har dekorationsværdi i sig selv, samtidig med at de kan bruges som bund eller holder for eksempelvis stearinlys. 

Dette dekorationsfad ligner noget, der er faldet ned fra et messingtræ, for det elegante men uforudsigelige design fremstår ganske naturligt og bringer minder frem fra efterårsskovens falmende blade – eller måske er det billeder af søens flydende åkander, der vil poppe op i dit hoved. 

Fadets materiale er messing, som er en smule tungere end aluminium, men som også har den fordel, at det ikke splintrer ved en utilsigtet tur på gulvet. Messing er desuden et rigtig flot materiale i sig selv, der ikke behøver nogen lakering eller maling, da messingens gyldne overflade er dekorativ nok i sig selv. 

Fadet måler cirka 14 x 14 cm og er relativt fladt, hvilket gør det perfekt som bund for eksempelvis små fyrfadslys. Forestil dig eksempelvis hvordan stearinlysenes flammer vil blive reflekteret af fadets gyldne messing, som vil kaste et flot og skinnene lys ud i din stue. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Eucalyptus Kunstig plante med flot grøn farve

Eucalyptus Kunstig plante med flot grøn farve

Planter til hjemmet er et fantastisk valg for dig, der gerne vil pifte din stue lidt op. Planter giver liv og bringer naturen med ind i din stue, hvilket for mange virker afslappende og afstressende. Det er de færreste hjem, der ikke huser mindst én plante, og det vidner om hvor vigtig naturen er for os som mennesker. 

Det er dog ikke alle, der har tålmodigheden eller de famøse ’grønne fingre’, der kræves for at opfostre og vedligeholde levende og åndende planter. De fleste planter kræver pasning og masser af vand, og hvis du ikke er typen, der lige får husket at vande en gang om ugen, kan de flotte planter hurtigt bukke under. 

Hvis du kan nikke genkendende til sådan et scenarie, men stadig holder af den grønne og flotte natur, er denne kunstige eukalyptus plante lige noget for dig. Kunstige planter kræver ingen pasning, men bringer samme flotter farver ind i dit hjem – uden at du kommer til at gå særlig meget på kompromis med naturlokket i din plante.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Zeno Ur i flot design

Zeno Ur i flot design

Hvis du er typen, der hellere vil have boligtilbehør, som er designet til at kunne bruges til noget, skal du måske overveje dette produkt. Uret har samme dekorative værdi som andre nipsting, men det er på samme tid ikke nogen ubrugelig ting, der bare er skabt til at pynte. 

For nogle mennesker giver det måske ikke så meget mening at købe en masse ting, der ikke har nogen funktion, men bare skal pynte. Dette er en valid pointe, men hvis du stadig er på udkig efter at skabe en hyggelig atmosfære i dit hjem, er det svært at komme uden om sådanne små ting, der kan pynte på hylder og i karme. 

Hvis du går rundt med tanker som disse, kan et dekorativt ur som dette være en god løsning. Uret vil pynte hvor end du stiller det, og selvom du ikke altid har behov for at vide hvad klokken er, kan du altid bare nyde det flotte design – velviende at dit boligtilbehør står her med et formål.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Candiac Lysestage med tre arme

Candiac Lysestage med tre arme

Lysetager er måske noget af det første, du tænker på, når du hører ordet ’nips’. Lysestager er noget de fleste mennesker besidder, og det er endnu af en de boligtilbehør, der både bringer hjemlighed ind i din stue samtidigt med, at den rent faktisk har en funktion. 

Stearinlys er et fuldstændigt uundværligt element i den danske hygge, og de lange mørke aftener i december ville bare ikke være det samme uden de levende lys’ flakkende skær. Det er dog svært at sige stearinlys uden også at sige lysestage, for uden en god lysestage kommer du selvfølgelig ikke langt.

Lysestagens design spiller en vigtig rolle i din indretning, og hvis du vælger en lysestage som denne, får du helt kunstværk, der ikke bare holder stearinens hyggelige lys, men som også giver dig noget lækkert at se på i de timer, hvor lyset ikke er tændt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

San Marino Vanddråbe støbt ned i træ

San Marino Vanddråbe støbt ned i træ

Nips er ikke altid små ting, der kan gemme sig i hjørnet af en vindueskarm eller øverst på en bogreol. Det kan også være store og iøjnefaldende kunstværker som denne ret unikke vanddråbe-dekorationsgenstand. 

Her får du et boligtilbehør, som er garanteret at trække lange blikke, for det flotte naturdesign ses ikke mange andre steder. Vandråben er af glas og hviler på en fod af teaktræ, og hele dekorationen måler 50 cm fra bund til top. Dette boligtilbehør fortjener således næsten en hel hylde eller vindueskarm for sig selv, eller den kan placeres på et lille bord eller kommode, hvor den kan få lov til at stråle uden konkurrence fra andre af dine nips. 

Det er med vanddråber i glas som det er med snefnug: Ikke to er ens, for dråben er nemlig støbt direkte ned over træfoden, hvilket giver et unikt resultat hver gang. Du kan altså med ro i sindet købe dette boligtilbehør, da du kan være sikker på, at du får et enestående produkt, som ikke findes magen til andre steder i verden. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rio Teak Skål formet af trærod

Rio Teak Skål formet af trærod

Her får du endnu et boligtilbehør, hvor hvert eksemplar kan siges at være unikt. Disse træskåle er nemlig ikke bare masseproduceret ud fra samme produkt og samme opskrift, de er nemlig formet og skåret ud af vidt forskellige trærødder.

Som snefnuggene på himlen er trærødderne i skoven ligeledes hvert for sig unikke. Der findes ikke to ens rødder, og du er derfor garanteret en skål, som kun findes i ét eksemplar. Og det er ikke bare hvilke som helst rodstykker – det er nemlig rødder fra teaktræ, som er et træ, der er velkendt for dets kvalitet blandt andet inden for møbelverdenen 

Med en skål som denne kan du bringe skoven ind i stuen på en unik og anderledes måde, end hvad du er vandt til. Du kan nyde naturens fantastiske variation og glæde dig over et anderledes design, som kun naturen kan skabe. Dette flotte naturlige design er behageligt for øjet, og den varme teaktræsfarve skaber en hyggelig stemning i dit hjem.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bibi Vase Jern i flot grøn farve

Bibi Vase Jern i flot grøn farve

Vaser en endnu et must-have for alle, der går op i indretning. Faktisk er en vase et must-have for alle, for hvem ønsker at være uforberedt, hvis kærligheden i dit liv, dit barnebarn eller en gammel ven en dag dukker og med en smuk bukket blomster? I sådan en situation har du ikke lyst til at opdage, at du ikke har et sted at putte dine flotte blomster, og derfor er en vase et uundværligt boligtilbehør. 

Udover vigtigheden af at være forberedt på uventede blomster, er mange vaser også værdifulde i sig selv, da de kan findes i mange forskellige og flotte designs. Tag eksempelvis denne lækre vase i jern, hvis flotte, lysegrønne farve er en fryd for øjet. 

Vasen er produceret i jern, hvilket giver dig den ekstra fordel, at du ikke skal bekymre dig om, om den kan klare en tur på gulvet. Jernvaser går ikke i stykker på samme måder som porcelæn, og det er derfor et godt valg for dig, der har lidt for mange tommelfingre, eller for dig, der har energifyldte unger i privaten.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Viggo Bambus And i forskellige størrelse

Viggo Bambus And i forskellige størrelse

Figurer og skulpturer er endnu et klassisk boligtilbehør til hjemmet. Mange er bekendte med diverse figurer i træ som en del af indretningen i hjem, og det er et sikkert og evigt moderne valg for dig, der gerne vil skabe lidt ekstra hygge i din stue eller på dit værelse. 

Disse ænder i bambus er helt specielle, og den flotte lakerede overflade får virkelig den naturlige bambus til at træde frem. Det giver ænderne både et naturligt udseende samtidigt med, at det specielle design gør dem til helt unikke nips. 

Ænderne står som tre høflige gentlemen klædt i store, sorte støvler med hvide prikker, mens de bærer en ligeledes sort hat med hvide prikker på hovederne. Ænderne står fuldt oprejste og vifter næbet i vejret, hvilket giver dem et udtryk af overlegenhed nysgerrighed. 

Bambusænderne kommer i tre forskellige størrelse, der måler henholdsvis 26, 37 og 42 cm. Med disse tre ænder kan du skabe en form for sammenhæng i din indretning, da du kan placere ænderne tre forskellige steder i din stue, hvilket vil binde det hele sammen i en flot enhed.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Wall Dekoration – Vægdekoration i træ

Wall Dekoration – Vægdekoration i træ

Der findes mange måder at bringe naturen ind i stuen på. Du kan købe potteplanter, du kan købe dekorationsgenstande i træ, eller du kan købe naturligtudseende planter i plastik. Disse genstande kender de fleste, men vidste du, at du også kan få naturlige genstande til at hænge op på væggen. 

Denne vægdekoration i træ er det nok de færreste, der har set lignende. Du er vandt til at hænge billeder, malerier og lamper op på dine vægge, men har du nogensinde overvejet, at du kunne hænge et stykke dekorationstræ op på væggen i dit hjem? 

Vægdekorationen er helt kunstværk, som er skabt af små stykker af genbrugt teaktræ, der er placeret i cirkler omkring en rund midte. Dekorationen suger derved dit øje ind i værket, og du vil få følelsen af at stå på kanten af en skov og kigge ind. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Menu – POV candeholder wall – flot lysestage til væggen

Menu – POV candeholder wall – flot lysestage til væggen

Her får du endnu et boligtilbehør, som du kan hænge op på væggen. Det er endnu et ret kreativt design, der bryder rammerne for, hvordan vi traditionelt har tænkt på lysetager. Din ide af en lysestage er sandsynligvis noget i retning af en ting, der står placeret på et bord eller i en vindueskarm, hvor den tager plads fra andre ting, du måske hellere ville have haft plads til. 

Denne lysestage gør dog op med den forståelse, da den er designet til at blive hængt på væggen i stedet for at stå på en overflade. Dette element giver en række af nye muligheder, da du kan hænge lysestagen lige hvor du vil – uden at være afhængig af ledige overflader. 

Lysestagen er designet til fyrfadslys, og det flotte geometriske design gør, at denne stage kan købes i eksempelvis sæt af tre, som du kan sætte sammen og skabe et flot mønster på din væg. Designet er let og unikt, og fyrfadslysene vil fremstå næsten flyvende på din væg, hvilket giver luft og plads i din indretning. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hay Wooden Hand medium med bevægelig led

Hay Wooden Hand medium med bevægelig led

Træ er som sagt et populært materiale, når det kommer til boligtilbehør, hvilket også kommer til udtryk i denne nips-hånd. Det er en dekorativ ting i flot lyst træ, der er en anderledes nips, end hvad du normalt ser. 

Hånden står på håndled i træ, hvilket tilsammen given dette boligtilbehør en højde på 18 cm. Det er en ting, som kan fungere som dekorativt element i sig selv, da det lette og elegante design er særdeles skulpturelt. Hånden kan dog også indtage forskellige funktioner i din dagligdag, da fingrene kan skubbes rundt og derved bruges som holder til forskellige ting. 

Forestil dig eksempelvis dine halskæder, ringe og andre smykker hænge på håndens fingre, eller se for dig hvordan du kan bruge den som nøgleholder for altid at have styr disse og andre ting, der nemt forsvinder. Der findes mange muligheder, og det er i sidste ende kun din fantasi, der sætter grænser. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hay Lup square lysestage i et anderledes design

Hay Lup square lysestage i et anderledes design

Hvis du er til boligtilbehør i nytænkende og anderledes designs, så den denne lysestage fra Hay lige noget for dig. Lysestagen er en ægte designernips, der ikke ligner andre lysestager, da dens specielle design er ret unikt. 

Det er en lysestage for dig, der elsker moderne og elegant designs, som skiller sig ud fra mængden samtidigt med, at du får et brugbar boligtilbehør. 

Lysestagen måler lidt over 14 cm i højden og er formet ud fra et langt, tyndt stykke aluminium. Aluminiumstråden former en cirkel, som fungerer som lysestagens fod, hvorfra den rejser sig i et uforudsigeligt buet mønster, inden den slutter med en lille platform og holder, hvori stearinlyset skal stå.

Det er et syn for sig, som bestemt er værd at tjekke ud, hvis du gerne vil have en lysestage, der er et kunstværk i sig selv.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Architectmade Duckling i teaktræ

Architectmade Duckling i teaktræ

Endnu en designernips finder du i denne ællingefigur i træ. Ællingen er en del af et sæt, hvor andemor som den anden del kan købes separat. 

Ællingefiguren er håndlavet, og det er derfor et perfekt boligtilbehør for dig, der sætter pris på ting, der ikke er blevet masseproduceret på et samlebånd, men hvor hvert eksemplar er blevet kæret af for af en, der sætter pris på godt håndværk. 

Ællingen måler 9 cm i højden og er lavet af teaktræ, der er et eksklusivt stykke der, der har en flot mørk og naturlige farve. Den mørkebrune træfarve er en rigtig hyggefarve, der vil bringe varme ind i dit hjem. 

Ællingen har en elegant æggeformet krop, der hviler på to store, platte fødder, mens det runde hoved synes at svæve over kroppen. Næbet udvikler sig i en naturlig cirkel fra hovedet, hvilket er med til at give et behageligt og harmonisk look. 

Ællingen passer perfekt ind i en bogreol, hvor den sammen med andemor vil trække glade blikke fra alle aldre og skabe en dejlig naturlig atmosfære. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hoptimist Bumble baby i hvid

Hoptimist Bumble baby i hvid

Der næppe en person i dette land, der ikke kender til dette klassiske og evigt glade boligtilbehør. Det er den traditionelle hoptimist, der snakkes om, og den er tilbage for at skabe glæde og hygge i dit hjem. 

Hoptimisten er en lille fætter på 6,5 cm, men hvad den mangler i størrelse, gør den op for i opfindsomhed. Hoptimisten er en lille figur, der står på to ben og har et stort, rundt hoved, der er forbundet til kroppen med en fjeder. 

Det er denne fjeder, der gør den nips unik, da den får figurens hoved til at hoppe og vippe, når du skubber til figuren. Det hoppende og vippende hoved ser aldeles underholdene ud og bringer smilet frem hos alle aldre. 

Hoptimisten kom oprindeligt til verden i 1970’erne, så for mange er dette helt sikkert et glædeligt gensyn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KARE DESIGN Skulptur, Athlet Bronze – skulptur i bronze

KARE DESIGN Skulptur, Athlet Bronze – skulptur i bronze

Med det næste nips tages et spring over i en helt anden boldgade. Det er dog næsten skamfuldt at kalde denne figur for en nips, for med en højde på hele 45 cm, en bredde på 75 cm og en skinnende bronzeoverflade, fremstår den mere som en fuldblodet statue, end som en nipsting du kan stille i bogreolen. 

Figuren består af en mand, der med strakte, vandrette arme sidder på hug på en firkantet marmorsten. Mandens position på stenen skaber med de strakte arme billeder af en stor havørn, der netop er ved at lette fra sin position. 

Trods skulpturens størrelse fremstår designet let og elegant, og den kan nemt placeres på et spisebord uden den vil virke klodset eller stor. 

Det er skulptur for dig, der vil gerne vil have et boligtilbehør, som der bliver lagt mærke til. Dine gæster vil utvivlsomt stoppe og nyde synet, og du er garanteret mange misundelige blikke med denne skulptur i din bolig. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KARE DESIGN Skulptur, Gangster Dog – Vagthund til entreen

KARE DESIGN Skulptur, Gangster Dog – Vagthund til entreen

Hvis du altid har drømt om en vagthund, men ikke lige gider alt det der med hundelort og gåture, så den er denne skulptur helt perfekt for dig. Skulpturen er designet som bulldog, der med sit nittehalsbånd og godmodige smil ser både skræmmende og velkommende ud. 

Skulpturen er sort med et hvidt brystparti, og den muskuløse krop står stilfærdigt og elegant oprejst på alle fire poter. Hundes nysgerrigt strittende øre, dens store klare øjne og den let åbne mund hvorfra en lille rød tunge dingler, giver et sødt og bedårende udtryk, der som sagt står i smuk kontrast til buldogens spændte muskelkrop. 

Skulpturen måler 40 cm i højden, 50 cm i bredden og 24 cm i dybden, og den passer sig derfor perfekt til en gulvplads i din entré, hvor den med sit fjogede smil vil byde dine gæster velkommen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

TRADEMARK LIVING træfigur med fine udskårne detaljer

TRADEMARK LIVING træfigur med fine udskårne detaljer

Hvis du er til skulpturer, men leder efter et lidt mere traditionelt look, er denne træfigur nok noget for dig. Skulpturen forestiller en mand, der står med krydsede ben på et lille podie, mens han holder en lang stav i sine hænder. 

Figuren måler hele 61 cm i højden og der er derfor ligeledes mere ’statue’ over den, end der er ’nips’. Nips forbinder du sikkert typisk med en lille hyggeting, du kan stille i hjørnet af en vindueskarm, men denne figur udfordrer denne anskuelse. 

De 61 cm fortjener og kræver mere en blot et hjørne af en vindueskarm, og den kan nemt indtage et hjørne på dit gulv i stedet, eller få sin egen kommode, hvor den kan regere som enevældig hersker. 

Figurens mørke træ og bløde linjer skaber et varmt og hyggeligt miljø, der vil passe ind i de fleste indretninger, hvor den vil løfte interesserede bryn fra alle, der passerer den.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KARE DESIGN Deco racercykel i lakeret stål

KARE DESIGN Deco racercykel i lakeret stål

Måske forbinder du nips med sådanne nogle kedelige mormornisser, og hvis denne liste ikke allerede har fået dig overbevist om, at dette ikke nødvendigvis forholder sig sådan, kommer her et ekstra bevis på, at nips sagtens kan være seje og ungdommelige. 

Dette boligtilbehør er for den sportsglade køber, der gerne vil bringe passionen for cykling ind i hjemmet. Figuren forestiller nemlig en racercykel i et modificeret design, der er lige til at hænge op på væggen.

Cyklen er designet til at være næsten helt flad, hvilket ikke vil gøre den til en irriterende pladsstjæler i din indretning. Det flade design gør den i stedet ideel til en vægplads, hvor den ikke vil fylde mere en et gammeldags maleri. 

Det er en super cool og anderledes ting til dit hjem, og den passer perfekt til dig, der ikke gider klassiske nipsting. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

WOUD Nunu elefant medium i naturligt egetræ

WOUD Nunu elefant medium i naturligt egetræ

I den lidt mere hyggeligt ende findes denne elefantfigur. Elefanten er designet i massivt egetræ, der med sin lyse naturfarve ville bringe lys og hygge til dit hjem.

Figuren har en massiv krop, der er formet som en kugle, der er flad forneden hvorved den ligner én stor elefantfod. På kroppen svæver to store ører, der med deres runde og flade form omringer det aflange hoved, der spidser til og ender i en lang snabel. 

Det er et interessant og anderledes elefantdesign, der leger med grænserne for, hvordan en elefant egentlig ser ud. Du er dog aldrig i tvivl om, at det er en elefant, der er tale om, da de store ører og den aflange næse afslører figurens identitet ved første øjekast. 

Figuren måler 16 cm I højden, næsten 20 cm i længden og 16,5 cm i bredden. Den passer sig derfor perfekt i en bogreol eller vindueskarm – eventuelt på børneværelset, hvor den kan fungere som fantasivækkende og hyggeligt designelement. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se også denne artikel på Hustru.dk:Boligtilbehør

Denne side er anmeldt af: Felix Simonsen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar