Når du hører ordet ’bogreol’, tænker du sikkert på en gammeldags og firkantet trækasse, der står og samler støv sammen med alle de bøger, du næsten aldrig bruger. Sådanne bogreoler findes der givetvis stadig mange af rundt omkring, men faktisk behøver en bogreol ikke være et kedeligt møbel, for moderne bogreoler har meget mere at byde på både design- og funktionsmæssigt. 

Læs med herunder og få inspiration til et nyt multimøbel, der kan tage din indretning med ind i det nye årti og give nyt liv til dine gamle bøger.

Muubs Reol Decor High med fleksibilitet

Muubs Reol Decor High

Et godt eksempel på en moderne reol er dette møbel fra Muubs. Bogreolen er bygget af en blanding af messing med et gammeldags look og jern i en flot sort pulverlakering, der tilsammen giver et tidløst udseende.

Det er en reol for dig, der sætter pris på et moderne design, men det er også et møbel for dig, der sætter pris på fleksibilitet. Reolen kommer nemlig med forskellige muligheder for justering, så du kan få møblet til at passe lige præcis til dine behov.

Du kan nemlig først og fremmest rykke rundt på reolens hylder, flytte dem op og ned eller måske tage en af dem helt ud, hvis det er det, der passer til dig. Det er der måske ikke så meget nyt i, men derudover kan den gennemsigtige gitterlåge også flyttes rundt på. Du kan skubbe lågen fra den ene side til den anden, hvilket giver dig mulighed for at henholdsvis fremhæve og skjule ting på din reol.

Sidst men ikke mindst er også benene på reolen fleksible, så du kan justere møblet til at stå perfekt på en lidt ujævn overflade.

Reolens mål er: 

  • Højde: 143,5 cm 
  • Bredde: 70 cm 
  • Dybde: 37 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mistral Kubus 025 Reol med mange kombinationsmuligheder

Mistral Kubus 025 Reol

I den lidt mere traditionelle ende findes denne bogreol fra Mistral. Reolen har et simpelt design, der kan passe ind i de fleste hjem. Designet af reolen er kvadratisk og sammen med den hvide farve skabes et indtryk af simpel elegance.

Derudover har reolen den fordel, at den kan hænges på væggen, hvilket giver flere muligheder for dig med begrænset gulvplads. En bogreol væg har desuden også en fordel rent udseendemæssigt, da møblet kommer til at virke lettere og mindre klodset i din indretning.

Det simple, symmetriske design gør desuden denne bogreol perfekt til at kombinere med andre bogreoler af samme design, da du derved kan bygge din helt egen og unikke bogreol. Forestil dig eksempelvis tre af disse kvadratiske reoler hængende på din væg i en opsætning, der passer præcis til din stil og din indretning.

Hver reol måler 69 cm i både højde og bredde, hvilket gør møblet til et forholdsvist beskedent et af slagsen, der derfor nemt kan klemmes ind i et rum, der mangler en reol, men som ikke har så meget plads at gøre godt med.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mensola Reol bestående af 3 stk. Mensola reolgrundmoduler

Mensola Reol

Her er endnu en reol, som kommer i et simpelt hvidt design. Dette hvide simple design er sammen med de rene linjer næsten blevet symbolet på nordisk design, der virkelig er blevet populært. Det er derfor et møbel for dig, der netop har et hjem inspireret af det nordiske design, og som ikke kan få nok af det simple, rene linjer.

På grund af det simple og elegante design passer en nordisk-inspireret bogreol som denne dog ind i de fleste hjem. Bogreolen fremstår i sin simpelhed nærmest anonym i rummet, hvilket er perfekt for dig, der bare gerne vil have et sted at opbevare dine bøger eller nipsting – uden at din stue bliver overtaget af et dominerende reolsystem, hvis visuelle udtryk fylder mere, end det bør.

Det er en høj bogreol, hvor det specielle er, at reolen består af tre moduler. De tre moduler giver dig alt den plads du har brug for, da de med en højde på 170 cm kan huse en god mængde bøger og andre ting.

Reolen kan desuden let kombineres med andre reoler fra Mensola, så du på kreativ vis kan skabe et reolsystem med dit helt eget design.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

FDB B98 Mogens Koch Bogreol i egetræ

FDB B98 Mogens Koch Bogreol

Apropos kombinationsmuligheder kommer her endnu en bogreol med et hav af muligheder. Denne reol fra FDB har mere udtryk af kasse end af egentlig reol, men det er netop det, der giver den så mange muligheder.

Mulighederne opstår i kombination med andre ens bogreoler, da du med dette elegant kassedesign kan bygge en helt fantastisk bogreol ved at placere reolerne oven på hinanden i lige det mønster, du går og forestiller dig. Reolerne kan placeres på gulvet, hvorfra du kan stille andre reoler ovenpå, eller du kan hænge reolerne direkte på væggen, hvis det passer bedre for dig.

Dermed ikke sagt at reolen ikke kan fungere på egen hånd, for det simple design gør den lige så egnet til klare sig selv i en trang krog af dit hjem, der lige står og mangler en lille reol.  Den mindste model måler ikke mere end 54 cm i længden, 36 cm i bredden samt 20 cm i dybden, hvilket giver den muligheder for at klemme sig ind i det fleste hjørner.

Bogreolen er lavet et egetræ, hvilket er et særdeles hårdt og slidstærkt materiale, der vil sikre din reol en lang levetid. Derudover er nøgent egetræ som dette en fryd for øjet, og de flotte naturlige farver og mønstrer vil give ro og hygge i din indretning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

We Do Wood SJ Bogkasser med 4 opbevaringsenheder

We Do Wood SJ Bogkasser

Den næste bogreol på listen fortsætter i sammen spor og levere endnu kasseagtigt design i en simpel og flot stil. Denne reol adskiller sig dog fra den forrige, da hver reol ikke er en enkeltstående kasse, men et helt reolsystem af fire sammenhængende kasser.

De fire kasser hænger på et bræt, der skrues ind i væggen, hvilket givet et anderledes udtryk til din bogreol. De fire kasser har varierende størrelser, som gør reolsystemet asymmetrisk og derved mere interessant for øjet at kigge på.

Du får:

  • To kasser der måler 49x49x31 cm 
  • En kasse der måler 55x36x28 cm 
  • En kasse der måler 32x63x30 cm

Hver af kasserne har desuden en flot farve på bagvæggen, hvilket gør disse kasser til små indretningselementer i sig selv, der ikke nødvendigvis behøves at fyldes op med bøger og andre ting. De flotte farver i kasserne kan stå for sig selv uden andet end måske en skål eller vase, og derved bringe et andet element ind i din indretning end traditionelle bogreoler.

Bogkasserne kan desuden tages af det medfølgende monteringsbræt, så du kan designe hele systemet til at passe lige til din smag.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rivoli Bogreol med rigtig god plads

Rivoli Bogreol

En bogreol uden kasser der kan stå for sig selv, er denne reol fra Rivoli. Det er helt andet og mere klassisk reoldesign, der giver dig seks hylder i en ramme, som placeres på gulvet. Men derfra stopper lighederne med klassiske bogreoler også.

Reolen har nemlig et let design med smalle sort ben som det bærende skelet, der næsten får de indbyggede hylder til at virke svævende. Hylderne er formet som små bakker, der er omkranset af lave kanter på tre af siderne, så dine bøger eller nipsting ikke risikerer at falde ud. Dette giver hylderne er helt specielt udseende, der sammen med hyldernes asymmetriske placering i stålrammen giver reolen et endnu mere specielt look.

Reolen indeholder også et lille skab, som hænger mellem hylderne, hvilket er med til at bryde det flade og simple look som hylderne og den tynde jernramme giver.

Træet i hylderne og skabet har en mørk farve af røget eg, der skaber hyggelig stemning uden at få møblet til at fremstå tungt og gammeldags.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Amalfi Bogreol med skuffer

Amalfi Bogreol

Et lignende design findes i denne reol fra Amalfi. Det er på den ene side en klassisk reol, der stilles på gulvet, hvorfra møblet strækker sig 194 cm op mod loftet. Det er en bogreol, som bogreoler normalt er: Store og med masser af plads.

Denne reol skiller sig dog ud fra klassiske bogreoler med sit moderne design. Reolen står på fire tynde ben, der sammen med reolens buede hjørner får møblet til at fremstå mindre klodset trods den store størrelse.

Reolen har masser af hyldeplads, der akkompagneres af to store skuffer placeret i den nederste del af reolen. Skufferne er med til at bryde det monotone look fra de flade hylder, hvilket gør møblet interessant at kigge på.

Møblet er designet i lyst træ, som med de hvide skuffer får møblet til at passe ind i de fleste hjem. Det er en reol for dig, der ønsker et møbel med rigtig god plads til både bøger, nips og alt andet du kan finde på at putte i dine skuffer. Trods den gode plads og den store størrelse fremstår møblet dog ikke tungt og klodset – du får med andre ord det bedste fra to verdener.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Seaford bogreol med asymmetriske hylder

Seaford bogreol

En anden bogreol der bryder med traditionelle designs, er denne reol fra Seaford. Reolen har et hav af hylder, hvoraf to hylder er placeret forskudt, hvilket giver reolen et moderne og anderledes udtryk.

Hylderne er placeret i en tynd, sort metalramme, der fremstår let og elegant og derved fremhæver de flotte hylder. Hylderne har et behageligt træ-look, der står i kontrast til det mere rå look fra det sorte metalstel. Alt i alt giver det reolen et nordisk og moderne look, der er behageligt og interessant at kigge på.

Det er en bogreol, der både kan stilles op ad væggen, som du sikker normalt gør med dine bogreoler, og som kan stilles frit i rummet, hvis du har lyst til at prøve noget nyt. Reolen har let adgang fra alle sider, og du behøver derfor ikke at lade dig begrænse af en vægplacering, men kan placere den lige hvor du vil.

Reolens mål er: 

  • Højde: 78 cm.
  • Bredde: 114 cm. 
  • Dybde: 35 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mezzo Bogreol med 6 hylder i akacietræ

Mezzo Bogreol

Et andet spændene design finder du i denne bogreol fra Mezzo. Reolen har et moderne og simpelt look, der vil tiltrække de fleste reolinteresserede øjne. Det interessante look skyldes hovedsageligt bogreolens lange, tynde ben, der ikke står lodret som på de fleste andre bogreoler.

De fire ben løfter sig fra gulvet i en midtsøgende vinkel, men bogreolens hylder forbliver samme bredde hele vejen op. Dette giver et look, der er spændene for øjet at kigge på, og får hele møblet til minde lige så meget om en skulptur som om en bogreol.

Reolen har en rigtig god størrelse for dig, der har brug for en masse plads til dine bøger eller nips. Reolen har nemlig hele seks hylder, der hver især er 150 cm brede og 40 cm dybe. Hele reolen måler 180 cm i højden, og du får derfor et opbevaringsmøbel, der udnytter hele pladsen fra gulv til loft.

Reolens hylder er af akacietræ, der giver et rigtig lækkert og blødt look. Akacietræ er et holdbart og stabilt træ, og dets lyse overflade skinner i en flot kontrast til det sorte metalstel.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Alaska bogreol i mørkrøget akacietræ

Alaska bogreol

I den anden ende af designskalaen finder du denne mere klassiske bogreol. Det er en traditionel bogreol, der på den ene side har et meget rustikt look med sit mørke træ, mens den på den anden side ser moderne ud med sit simple design.

Det er en bogreol, som fylder lidt mere i synsfeltet end andre bogreoler, da de tykke ben og de lukkede sider giver den et mere massivt look. Størrelsen på reolen taler også samme fyldige sprog, da hele møblet måler 200 cm fra top til bunde, mens reolen bredde og dybde er på helholdsvis 80 cm og 40 cm.

Reolen har fire hylder med rigtig god plads til lige det, du kan finde på at stille der. Derudover er reolen udstyret med to fyldige skuffer allernederst. Både hylder, skuffer og ramme er bygget i massivt akacietræ, der har fået en flot mørkrøget finish.

Det er altså en reol for dig, der godt kan lide et lidt mere traditionelt look, og som lige står og mangler et møbel med rigtig god plads til både bøger og ting, der er bedst tjent ved at blive gemt væk i en skuffe.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

CHIC ANTIQUE Gl. postvogn med 3 hylder i retrolook

CHIC ANTIQUE Gl.

Hvis du er på udkig efter en ægte retro bogreol, så behøver du ikke lede meget længere. Med denne gamle postvogn får du nemlig et møbel, der må være definitionen på retro og som til og med ser fantastisk flot ud.

Møblet er som sagt designet som en gammel postvogn, der sin hyldeopbygning vil gøre sig perfekt som bogreol i et moderne hjem. I sig selv ligner vognen ikke nogen reol, men hvis du smider et par gamle bøger og nogle lækre nipsting ind på hylderne, vil du få et møbel, som er ret unikt.

Vognen har fire ben som hvert har hjul under fødderne, hvilket gør den nem at flytte rundt med. Siderne og bagvægen af vognen er beklædt med tynde, lodrette metalstænger, der næsten giver vognen et look af gammeldags tremmeseng.

De tre hylder har god plads med en bredde på 100 cm og en dybde på 39 cm, og hyldernes lyse træ giver vognen et behageligt og moderne look. I alt måler vognen 83,5 cm i højden, og den kan således bruges som lav bogreol, der passer perfekt under et vindue eller lignende.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Wall bogreol i trappedesign

Wall bogreol

Hvis du er til bogreoler i eksperimenterende designs, er denne Wall bogreol lige noget for dig. Reolen har et flot ’trappedesign’, der elegant læner sig opad væggen i en vinkel, som ikke ligner nogen anden bogreol, du har set.

Reolens hylder, der til forveksling ligner trappetrin, bliver mindre og mindre som reolen rejser sig, og det er således tydeligt for øjet, at den nederste hylde er meget dybere end den øverste, der er meget smal. Denne forandring giver en flot illusion, hvor det næsten ligner, at reolen forsvinder i væggen.

Møblet har en rigtig god højde på hele 189 cm, men det fremstår langt fra klodset eller stort takket være det lette design og dets forsvindende effekt. Reolen har med sine fem hylder rigtig god plads, der med sine varierende dybder giver forskellige muligheder for det, du kan placere på dem. Du kan eksempelvis fylde de nederste store hylder op med dine bøger, mens de øverste mere smalle hylder passer sig godt til nips og stearinlys.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Malaga bogreol i brunt og gråt akacietræ

Malaga bogreol

Denne bogreol er med sine varme farver et rigtigt hyggemøbel. Reolen er bygget af akacietræ, der har fået en flot gråbrun finish, som giver møblet en helt speciel og varm tiltrækningskraft. Det er en bogreol, der passer ind det hyggelige men moderne hjem, da reolens design også er moderne og nytænkende.

Det er bogreol, der fylder lidt, men som derfor også kommer med masser af plads. Den vil passe godt ind i en stue eller et værelse, hvor der plads til at rumme det 187 cm høje, 40 cm brede og 60 cm høje møbel. Den rustikke gråbrune farve vil tage sig godt ud med dine gamle bøger, eller du kan fylde reolen op med retro brugsting eller nips for at fuldende looket.

Reolen har fire store hylder med god plads, men hvis du ikke synes det er nok, vil du blive glad for at høre, at også to store skuffer er placeret nederst i møblet. Alt dette er omkranset af en flot ramme i tre forskellige lag af træ i forskellige farver, som giver et flot og anderledes look.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SIKA DESIGN Shelly bogreol i genbrugsmaterialer

SIKA DESIGN Shelly bogreol

Denne bogreol er lige noget for dig, der går op i miljø, når du handler møbler. Reolen er nemlig udelukkende lavet af genbrugstræ, så du med god samvittighed kan sidde og nyde din kaffe, mens du nyder din nye reol.

Træet til reolens hylder er genbrugt teaktræ, der tidligere har givet liv til gamle huse og fiskerbåde. Det gamle træ har fået en overhaling, så det fremstår nyt og lækkert, men de mange år på bagen skinner alligevel gennem i en flot sølvgrå patina, der sammen med træets historie vil bringe en hyggelig og varm fornemmelse ind i dit hjem.

Reolens fem hylder er pakket ind i en ramme af stål, der med sine lette og tynde skinner ikke tager fokus fra det flotte genbrugstræ. Stålet er sortmalet og står i en klassisk rektangulær facon, der med sine skarpe hjørner giver et moderne og stilfuldt look.

Reolen måler hele 211 cm i højden, og med en bredde og en dybde på henholdsvis 100 og 40 cm er det en bogreol med rigtig god plads til hvad end du kan finde på at stille i den.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

ROWICO Leonardo bogreol med gennemsigtige låger

ROWICO Leonardo bogreol

Hvis du søger en bogreol i et anderledes men samtidigt klassisk design, er denne reol måske noget for dig. Reolen er på sin vis bygget i et klassisk rektangulært design, der med sine to hylder som udgangspunkt ikke vækker den store opsigt.

Reolen adskiller sig dog fra andre reoler ved at have to låger af glas, der dækker reolens to hylder. Møblet minder derfor lige så meget om et køkkenskab, som det minder om en bogreol, hvilket er et interessant twist, der kan blive et sjovt og anderledes element i din indretning.

Lågerne har en ramme af hvidmalet træ, der omkranser de rektangulære stykker glas, der giver øjnene adgang til at se alt, hvad der gemmer sig i den lille reol. Reolen kan derfor stadig fungere som bogreol, hvor du kan fremvise din flotte samling af gamle bøger – eller du kan vælge at bruge reolen til noget helt andet.

Møblet har et flot retrodesign, der passer sig godt ind i det moderne men lidt mere traditionelt indrettet hjem, hvor den med sin beskedne højde på ca. en meter passer perfekt under et vindue eller familiebillederne på væggen. Reolen har en flot, hvid farve, der giver lys og stil til din indretning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også Her er de flotteste bogreoler til dit hjem udgivet af bomagasinet.dk.

Denne side er anmeldt af: Johanne F. Jensen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar