Krukker og blomsterkasser, også kendt som plantekasser, giver din have mere plads til beplantning. 

Planter du i forskellige højder, får haven automatisk mere liv. Samtidig er blomsterkasser en genial løsning til dig, der ikke har det store græsareal og ønsker at plante op i højden. Det er også et godt valg til dig, der bor i lejlighed med altan og har brug for din egen, lille naturperle uden for vinduet. 

Blomsterkasser fungerer derfor både til byliv og haveliv i prydhaven. Blomsterkasser fås i forskellige designs, og vi giver dig vores bedste bud på en række af de mest trendy modeller. 

Du kan f.eks. vælge mellem blomsterkasser med espalier og bænke. Tag udgangspunkt i dine havedrømme, og find den model der passer bedst til havens indretning. Blomsterkasser kan både anvendes som afskærmning, som en inddeler til havens rum, men også til at skabe nye, spændende vinkler og siddekroge rundt om i haven.

Plus Cubic blomsterkasse 47 x 50 x 45 cm – lille blomsterkasse på hjul

Plus Cubic-serien er en personlig favorit hos teamet her på Furnished.dk. Ikke alene indeholder den en lang række valgmuligheder, men også stor fleksibilitet og holdbarhed takket være de forskellige materialevalg.

Vi lader blikket falde på den næsten kvadratiske blomsterkasse i serien med målene 47 x 50 x 45 cm. Størrelsen egner sig perfekt til den mindre terrasse eller altan, men du kan naturligvis også bruge den som et dekorativt element i den større prydhave. Måske vil du gerne gøre dine akelejer eller lupiner til et ekstra blikfang, hvorfor du vælger at plante dem i en blomsterkasse, der får dem lidt op i højden. 

Blomsterkassen er fremstillet af trykimprægneret træ og leveres med fibertexdug og integrerede hjul. Den er samtidig forsynet med kraftige stålkanter, så den kan klare det uforudsigelige danske vejr. 

Plus Cubic-serien er ikke den billigste løsning, men der er til gengæld tænkt over funktionelle og holdbare løsninger. Serien giver dig også mange valgmuligheder, og du kan f.eks. tilkøbe et låg eller købe andre Cubic-produkter, der giver en skøn vekselvirkning mellem de forskellige størrelser.

Fordele:

 • Trykimprægneret træ
 • Med hjul
 • Stærke stålkanter

Specifikationer: 

 • Blomsterkasse med hjul stærke stålkanter – mulighed for låg som ekstratilbehør
 • Sortmalet trykimprægneret træ

Ulemper: 

 • Mindre model, ikke plads til så mange blomster

Gardenlife kapillærkasseafdækning/blomsterkasse – blomsterkasse i træ

Gardenlifes blomsterkasse er én af de mest prisvenlige inden for kategorien. Den har integrerede hjul og passer perfekt som en afdækning til dine kapillærkasser.

Den er fremstillet af sortmalet FSC-certificeret træ. Det er din sikring for, at træet kommer fra et bæredygtigt skovbrug, hvor der tages højde for, at der også skal være skov til de fremtidige generationer. Blomsterkassen er hentet fra kollektionen hos danske Gardenlife, der siden 2018 har været en del af Esschert Design Holland. Den egner sig perfekt til alt fra lupiner til dild.

Idet den kan rulle rundt, har du gode muligheder for at flytte den over sommermånederne, ligesom du nemt kan tage den ind om vinteren.
Der er mange gode ting at sige om blomsterkassen fra Gardenlife. Den har en gedigen kvalitet i forhold til prisen, om end du godt vil kunne finde både stærkere og mere luksuriøse alternativer på det danske marked. Den er dog en smart løsning til dig, der vil have et enkelt og funktionelt design, der kan blende ind i stort set ethvert havemiljø.

Fordele:

 • Prisvenlig model
 • Med hjul
 • God til afdækning af kapillærkasser

Specifikationer: 

 • Blomsterkasse med hjul
 • Sortmalet FSC-certificeret træ
 • Mål: H 43 x B 53 x L 93 cm

Ulemper: 

 • God kvalitet – men du vil stadig kunne finde stærkere og mere holdbare alternativer

Plus Cubic blomsterkasse 120 x 50 x 70 cm – altankasse i træ

Blomsterkassen Plus Cubic er et premium valg. Den er derfor ikke den billigste i udvalget, men den har til gengæld rigtig mange af de kvaliteter, der gør en blomsterkasse ekstra funktionel.

Dels er den med hjul og integrerede håndtag, og dels har den en god størrelse til de udvalgte planter. Med en størrelse på 120 x 50 x 70 cm kan du enten lave din egen lille køkkenhave på altanen, ligesom du kan gå i gang med at plante alt fra stauder til sommerblomster – gerne i stærke farver, der vil stå godt til den sorte finish. Blomsterkassen er fremstillet af solidt fyrre- og grantræ samt kraftige hjørnebeslag, som giver en god holdbarhed.
Plus Cubic er en alsidig serie med masser af blomsterkasser i forskellige størrelser. Du kan kombinere med bænke og højbede fra samme serie, så du får en rød tråd i havemiljøet.

Samtidig kan du vælge låg, så du kan bruge dine Plus Cubic blomsterkasser som opbevaringsløsning i vintermånederne. Plus har været en menneskealder på markedet og er kendt for at kunne forene holdbare og funktionelle løsninger med trendskabende idéer.

Fordele:

 • Med hjul og integrerede håndtag
 • Stærke hjørnebeslag
 • Solidt fyrre-/grantræ

Specifikationer: 

 • Blomsterkasse med hjul og håndtag – mulighed for låg som ekstratilbehør
 • Sortmalet fyrre-/grantræ
 • 120 x 50 x 70 cm

Ulemper: 

 • Lidt dyrere model, men også en høj kvalitet

Cinas Rosenborg blomsterkasse – romantisk og klassisk hvid blomsterkasse

Cinas-Rosenborg-blomsterkasse-1

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Blomsterkassen Rosenborg fra danske Cinas spiller på den romantiske og klassiske stil, underbygget af den hvide farve og krydsmønsteret på siden. Det er den type blomsterkasse, der fungerer perfekt til en gård i landidylliske omgivelser, eksempelvis det stråtækte bondehus eller den klassiske hvide facade inde i bymidten.

Blomsterkassen er kvadratisk og måler 40 x 40 x 40 cm. Den har derfor ikke plads til et væld af blomster, men er i stedet ideel til et par nøje udvalgte stauder eller en enkelt busk, der ikke overdøver det klassiske look på blomsterkassen. Enkelheden er her et nøgleord.

Rosenborg-modellen er fremstillet af mahogni, som er en uhyre vejrbestandig træsort takket være det store indhold af naturlig olie. Bemærk, at bunden er delvist åben, men har tværgående stænger, der holder planten på plads. Det forholdsvis åbne design gør det muligt, at det overskydende vand kan løbe væk.

Cinas er et dansk brand, der har været på markedet siden 1908, først under navnet Carl J. Nielsen. Brandet producerer både udendørs og indendørs møbler og står selv for størstedelen af de forskellige designs. Rosenborg-serien omfatter havemøbler, der både fungerer til terrassen og gårdhaven.

Fordele:

 • Flot romantisk stil med krydsmønster
 • Delvist åben bund med tværgående stænger
 • Perfekt til terrassen og gårdhaven

Specifikationer: 

 • Blomsterkasse med ben
 • Hvidmalet mahogni-træ
 • Mål: 40 x 40 x 40 cm

Ulemper: 

 • Ingen hjul, dog med integrerede ben

Cane-Line Flowerbox – moderne blomsterkasse i teaktræ

Blomsterkassen Flowerbox fra danske Cane-Line er fremstillet af lækkert teaktræ, der giver dig en luksuriøs vibe. Teaktræet bliver kombineret med et stødfast pulverlakeret aluminium, så du får et skønt mix af de både varmere og koldere nuancer. Perfekt til en moderne indretning. Blomsterkassen fungerer som en ideel planteskjuler, hvad enten drømmen er at bruge den som din egen lille køkkenhave eller som et skønt opbevaringssted til blomster i dine yndlingsfarver. Blomsterkassen har et mål på H 62 x B 83 x D 28 cm, og den passer både til indendørs og udendørs brug.  

Blomsterkassen er en del af Cane-Lines produktsortiment, der er udviklet ud fra konceptet Life Made Comfortable. Produkterne spiller gerne på det mere luksuriøse aspekt og hører derfor også til den lidt dyrere prisklasse.

Fordele:

 • Flot kombination af teaktræ og pulverlakeret aluminium
 • Luksuriøst udtryk
 • God arbejdshøjde

Specifikationer: 

 • God planteskjuler
 • Teaktræ og aluminium
 • Mål: H 62 x B 83 x D 28 cm

Ulemper: 

 • Lidt dyrere model

Blomsterkasser til haven – hvad skal du vælge?

Blomsterkasser – eller plantekasser om du vil – er den perfekte løsning, hvis du dels vil gøre haven nemmere at passe og dels vil skabe flere interessante niveauer i haven. Samtidig giver de en bedre arbejdshøjde.

Blomsterkasser er – helt som navnet antyder – en kasse, hvori du planter dine blomster, og de er derfor et alternativ til havekrukker. Den store fordel er, at du får løftet dine planter op fra jorden – og dermed gør den æstetisk mere indbydende, ligesom både ukrudt, græs og snegle får sværere ved at nå planterne.

Blomsterkasserne kan f.eks. være med til inddele haven i forskellige zoner, ligesom du kan vælge blomsterkasser med et tilhørende espalier, så du får planter i forskellige niveauer og ikke kun giver gæsterne indtryk af, at der er plantet i ét enkelt plan. Blikket falder derfor hele tiden på nye interessante områder, og enkelte blomsterkasser fås også med bænke, så du kan skabe siddezoner flere forskellige steder i haven. 

Blomsterkasser er en bred kategori og kan dække over alt fra altankasser til planterskjulere og plantekasser med integrerede kapillærkasser. Der er derfor ikke nogen faste regler for, hvor du kan placere dine blomsterkasser. De fungerer i såvel den store prydhave som den mindre byhave, hvor du gerne vil skabe en grøn kontrast til de grå betonblokke – og du kan også integrere dem indendørs, f.eks. i orangeriet. Eftersom kategorien er så bred, er der heller ikke en fast formel for, hvordan en blomsterkasse skal se ud. Mens nogle vælger at købe færdige blomsterkasser, går andre i gang med at bygge dem på egen hånd. 

Kilder: Essenziale-hd.com, Goodhousekeeping.com, Almanac.com og Gardeningknowhow.com

Blomsterkasser – en række forskellige designs

Blomsterkasser fås som sagt i en række forskellige designs. Rent materialemæssigt kan du vælge mellem materialer som plastik, stål og træ. 

Blomsterkasser kan bruges som en fin afdækning til kapillærkasser, der er ideelle til dig, der ikke har lyst til at bruge timer på at vande hver eneste uge – eller måske har en tendens til at glemme det. Samtidig kan blomsterkasser på hjul også være en smart løsning, hvis du vil have mulighed for at rykke planterne rundt til forskellige steder – alt efter vejrforholdene. Det bliver også væsentligt nemmere at rulle dem hen til plantebordet eller havereolen, når der skal plantes om, ligesom du kan sætte dem ind over vinteren.

Blomsterkasser og plantekasser dækker over den stort set samme type kasser, mens højbede typisk er karakteriseret ved, at de er uden bund. Du kan derfor plante dem direkte på plænen/jorden, mens plantekasserne og blomsterkasserne som regel passer ind på terrasser eller lignende.

Hvis du leder efter noget andet, som dækker samme behov, så har vi samlet nogle af de bedste havekrukker i en artikel, hvor du måske kan finde noget inspiration.

Hvordan planter du dine planter?

Du ønsker naturligvis at give dine planter de bedste vækstbetingelser, og derfor er det også vigtigt, at de kommer godt fra start. Brug almindelig pottemuld til dine planter i blomsterkassen, og vand dem godt igennem. Herefter kan du blande mulden op med gødning eller kompost, så planterne får en god næring. 

Husk, at planterne skal have god plads, så deres rodnet får den fornødne plads. Med for mange planter i samme kasse risikerer du, at planterne begynder at stjæle næring fra hinanden.

Kilder: Housebeautiful.com, Rhs.org.uk og Thespruce.com

Hvad kan du plante i dine blomsterkasser?

Du kan både plante forskellige krydderurter, grøntsager og forskelligartede blomster i dine blomsterkasse. Vælg først, hvor du vil placere dine blomsterkasser, så du ved, om de kommer til at stå i fuld skygge eller får masser af sol. Herefter kan du give dig i kast med at vælge de blomsterarter eller krydderurter, der trives bedst under de givne forhold. Du kan sagtens mikse og matche mellem de forskellige arter. Vælg dog gerne nogen, der f.eks. har brug for den samme mængde vand og sol/skygge. Du kan også med fordel vælge at plante stauder à la akeleje, lupiner samt dagliljer og etårige blomster i samme kasse, så du får en smule udskiftning fra år til år. Overvej også gerne, om de forskellige planter i din blomsterkasse skal blomstre samtidigt.

Bor du f.eks. i en lejlighed, kan du med fordel lave din egen lille krydderhave i din blomsterkasse. Du kan her vælge alt fra dild til lavendel, oregano og purløg.

Kilder: Realhomes.com, Thespruce.com og Bobvila.com

FAQ

🤩 Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en blomsterkasse?

Overvej, hvor du vil placere din blomsterkasse. Skal den f.eks. stå i skygge, bør du vælge planter, der trives under disse forhold. Tænk også gerne på at vælge en type blomsterkasse, der passer godt ind i miljøet, og som udfylder den ønskede funktion, f.eks. som afskærmning.

🤔 Hvilke planter kan jeg vælge til min blomsterkasse?

Du kan plante både blomster og urter i dine blomsterkasser – er de egnet til havekrukker, fungerer de også til dine blomsterkasser. Blomsterkasser kan f.eks. fungere som en mini-køkkenhave, når du bor i lejlighed, men har din egen altan.

😎 Hvor mange planter er der plads til i en blomsterkasse?

Det kommer meget an på den enkelte kasse. Et godt tip er dog ikke at plante alt for mange planter i samme kasse. Giv dem god plads til, at de kan sprede sig.

🧐 Hvilke grøntsager kan vokse i min blomsterkasse?

Der er en stor variation i, hvad du kan plante i din blomsterkasse, Eksempler er bl.a. gulerødder, kartofler og kål, men også adskillige krydderurter trives i blomsterkasser.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Gardenlife Salvia Blomsterkasse – høj blomsterkasse i metal

Gardenlife Salvia Blomsterkasse (1)

Det sjove ved blomsterkasser er, at de kan fås i så utroligt mange designs, og med Gardenlifes Salvia får du et bud på den lidt anderledes model. Den har en højde på 80 cm og er dermed noget højere end flere andre modeller på listen, hvorfor den minder en smule om et bord – blot uden pladen.

Samtidig er den fremstillet af galvaniserede plader, hvilket er med til at give den et mere råt look. Det er en type blomsterkasse, der stort set kan begå sig overalt, især som en mini-køkkenhave på terrassen eller som et naturligt indslag i orangeriet eller drivhuset. Tilføj gerne flere farverige blomster, hvis du ønsker en kontrast til metallet.

Blomsterkassen giver dig en behagelig arbejdshøjde, hvorfor den er perfekt til krydderurter, som du vil gå og nippe af til maden. Den fungerer både til indendørs og udendørs brug, og selvom metallet kan virke en smule koldt på egen hånd, kan det nemt blødes op med traditionelt grønne planter eller farverige stauder. Blomsterkassen ligger i mellemprisklassen og vil derfor tiltale en stor kundegruppe.

Fordele:

 • God arbejdshøjde på 80 cm
 • Fungerer både til udendørs og indendørs brug
 • Flot og anderledes design

Specifikationer: 

 • Høj plantekasse på ben
 • Galvaniserede metalplader
 • 80 x 36 x 90 cm

Ulemper: 

 • Metallet kan virke en smule ”koldt” i visse miljøer, men det er nemt at tilføje et varmt touch

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar