Ønsker du en pejs til at højne den hyggelige stemning i dit hjem, som hverken kræver brænde eller skorsten? Så er en biopejsen det helt rette valg til dig og din bolig.
Biospejsen spreder ikke kun hygge, mens også varme, og så er den ovenikøbet både bærdygtig samt miljøvenlig. Dens bæredygtighed skyldes brugen af bioethanol, som er en alkohol der udvindes af organiske produkter. Disse organiske produkter er udvundet af for eksempel af majs, sukkeroer og kartofler. 

Da man kan tænde op for biopejsen uden brænde eller skorsten bringer det et hav af muligheder for, hvordan man ønsker at placere pejsen i sit hjem. 

Markedet udbyder et stort sortiment, hvor udeende samt pris spænder bredt. Det er derfor muligt at finde den helt rette biopejs til ens personlige stil i hjemmet, hvor både pris og kvalitet hænger sammen. Biopejse udspringer ydermere både som væghængt, lofthængt, på fod og som fritstående på gulvet. 

De mange forskellige funktioner, designs og modeller kan gøre det uoverskueligt at vælge den udkårne model til ens hjem. Derfor har vi lavet en guide med de 12 bedste biopejse til stuen, som gør det lettere at udvælge den helt ideelle biopejs til netop dit behov. I denne guide vil du kunne læse om design, funktion samt forbrug og blive klogere på, hvor mange forskellige valgmuligheder der forelægger ved valg af biopejse. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Quero Biopejs 750 x 600 x 245 mm. – En stilren biopejs med sort glas

biopejs

Denne lækre biopejs fra Xaralyn er perfekt til dig, der ønsker en elegant pejs, som kan monteres på væggen. Da pejsen er ophængt, synes den let samt som en integreret del af rummet. Dette gør den ydermere praktisk. Quero biopejsen er produceret i sort glas og stål, hvilket giver den et moderne samt skarpt look. Dens stilrene udseende gør den ideel til en moderne stue, hvor den vil sætte prikken over i’et. 

Vægstykket kan fås i hele 5 forskellige farver, hvilket giver den ultimative mulighed for at tilpasse den til lige præcis din stue og vægfarve. Grundet det klare glas, der omkranser flammerne, giver det en optisk illusion af fritstående flotte flammer, hvor man får det maksimale udbytte.

Quero har en brændetid på op til 4 timer på en enkelt opfyldning og har ydermere justerbar flamme, som gør det muligt få forskellige udtryk frem i pejsen. Brænderen i Quero er lavet af rustfri stål og har den funktion, at man justerer på flammen. Denne biopejs har et forbrug på 0,25 liter bioethanol i timen og har en varmeffekten på 3 kW.
Alt i alt giver en pejs som denne et hav af muligheder for at style din stue med et moderne touch af elegance, der fuldender din stue og ydermere stråler af hygge.

Minimo Uno 420 x 700 x 130 mm.- En stilren biopejs i enkelt design

biopejs

Denne stilrene biopejs fra Nordlys Denmark fremstår enkel og i et tidsløst samt klassisk design. Minimo Uno biopejsen er vægophængt og med dens enkle design ser den meget harmonisk ud på væggen, hvor det optisk ligner, at den er indbygget. Pejsen fås både i sort og hvid, hvor den hvide pejs vil egne sig særdeles godt til den moderne og stilrene stue. Her vil den fungere som en elegant detalje på væggen. Den sorte pejs vil være et super valg til en stue, hvor man ønsker at skabe en flot kontrast mellem væg og pejs, men stadig gerne vil opnå det enkle og klassiske look.
Modellen er produceret i pulverlakeret rustfri stål og med en front af hærdet sikkerhedsglas. Disse materialer resulterer i, at pejsen ser enormt eksklusiv og lækker ud.

Minimo Uno har en brændetid på op til 7 timer på én enkel opfyldning og har et forbrug på 0,14 liter bioethanol i timen. Biopejsen har en varmeffekt på 2 kW. 

Med en model som denne, vil du opnå et smukt og tidsløst design i stuen, der udstråler enkelhed og på samme tid har en fantastisk lang brændetid. En mere elegant biopejs til den pris skal man lede længe efter. 

Retra Duo 550 x 450 x 200 mm. – En klassisk biopejs med et twist

biopejs

Denne spændende biopejs fra Nordlys Denmark har et klassisk look med et twist. Retro Duo er en vægophængt biopejs, der med dens både kantede samt bløde former har et interessant udtryk. Dens anderledes geometriske former giver den liv og gør den spændende at have hængende på væggen, hvor den skaber liv og charme. 

Denne model fås i både sort og hvid og vil være ideel at have i en stue, hvor man elsker at lege med former og kunst, men samtidig ønsker en tidløs biopejs, som kan bringe hygge til stuen i mange år. Fordi biopejsen er vægophængt giver den ligeledes et let udtryk og kan hænge på mange forskellige vægge.

Retro Duo fremstilles i pulverlakeret stål og den har en dobbeltbrænder er af rustfri stål, hvilket giver den en brændetid på helt op til 6 timer med et forbrug på 0,17 liter bioethanol i timen. Dens varmeffekt er på 3 kW.
Denne pejs er altså perfekt til dig, der er vild med det klassiske look, men som også synes det er spændende at lege lidt med formerne. Pejsen vil uden tvivl give stuen liv og varme.

Cora Uno – 450 x 750 x 130 mm. – En enkel biopejs med trædetaljer

biopejs

Denne biopejs med fine detaljer fra Nordlys Denmark har et enkelt look med fine afrundende kanter og er designet med en flot trædetalje forneden. Modellen kommer i flere forskellige muligheder for det visuelle design og fås i både hvid samt sort. Modellen er lavet i en pulverlakeret stål og er af rustfri stål, som resulterer i et eksklusivt look. Ydermere er det muligt at vælge, hvilken træsort med ønsker den fine detalje i. Cora Uno modellen fås nemlig både med massiv eg og massiv ask. Disse tilvalg gør det muligt at give biopejsen lige præcis det visuelle udtryk man ønsker for at fulende sin indretning i stuen. Trædetaljen giver ligeledes biopejsen et varmt udtryk, til dens ellers minimalistiske design og gør det derfor til en biopejs, der har flot kontrast og som vil passe ind i mange hjem.

Da Cora Uno er en væghængt biopejs, opnår man et let udtryk i stuen og bidrager samtidig med noget dekorativt og hyggeligt til væggene. Modellen er designet med en dobbelt brænder, hvilket gør den i stand til at indeholde 1 liter bioethanol. Cora Uno har en brændetid på helt op til 7 timer. Varmeeffekten på denne biopejs er 2 kW.
Denne biopejs vil være det ideelle valg, hvis man ønsker et enkelt udtryk med blide kanter, og som ligeledes udstråler varme og hygge. Cora Uno vil være flot i mange stuer, hvor der er lagt fokus på minimalismen i indretningen.

Goya – 750 x 600 x 245 mm. – En autentisk biopejs med knuste sten

biopejs

Denne unikke biopejs fra Xaralyn kommer i et autentisk design med rå sten som danner rammen om flammen. Omkranset af stenene danner et sort glas baggrunden, hvilken giver pejsen dybde. Goya modellens rå design gør pejsen velegnet i mange stuer, da det rå er super moderne at kombinere med en mere minimalist stil.
Denne biopejs emmer af hygge og giver det helt optimale udtryk af stereotypen på en brændeovn, dog her i en top moderne udgave, der hverken kræver brænde eller skorsten. Denne pejs er et perfekt mix af en klassisk brændeovn kombineret med det nye og moderne. De keramiske sten har ikke kun en flot optisk effekt, men sørger yderligere for, at biopejsen har en længere brændetid. 

Selve brænderen i pejsen er fremstillet af stål som er rustfri og har en absorberende kerne, der er i stand til at suge bioethanol til sig. Dette gør at denne brænder, sammenlignet med andre brændere, er helt op til 50% med økonomisk. Biopejsen har en varmeeffekt på 3 kW. 

Denne biopejs fra Xaralyn er altså det perfekte match til dig, der ønsker en autentisk pejs, som bidrager med en masse hygge til stuen og som ovenikøbet er økonomisk. Goya vil derfor også være ideel i mange stuer rundt omkring i landet. 

Steel tree 33 x 70 x 40 cm. – En biopejs med personlighed

biopejs

Denne spændende biopejs fra Horus kommer i en smuk udformning af træer, som næsten giver pejsen et skulpturelt udtryk. Designet på biopejsen gør den utrolig fin, både slukket men også tændt og vil derfor til hver en tid bidrage med sjæl til stuen. Modellen vil passe til hvert et hjem, hvor man ønsker en skulptur, der har mere end én funktion og som yderligere, til hver en tid, bringer varme og hygge, når dens flammer brænde.
Biopejsens design fås i både sort og hvid, som hver især giver pejsen en flot udtryk. Den sorte model vil være smuk i en lys stue, hvor dens flotte detaljer virkelig vil stå frem, mens den hvide vil stå yderst flot frem i en stue med en mørkere vægfarve.

Steel tree er en gulvpejs, hvilket giver mulighed for at rykke rundt på den til enhver tid, ved ønske. Biopejsen kan derfor også benyttes udenfor en dejlig sommeraften, hvor man ønsker lidt ekstra hygge samt varme, når mørket falder på. 
Modellen er produceret i stål og har en justerbar brænder, som kan rumme op til 2 liter og giver biopejsen en brændetid på helt op til 6 timer på en enkelt opfyldning. Steel tree har en varmeeffekt på 3 kW.

Denne biopejs er perfekt til dig, som ønsker at give stuen et frisk pust med Steel tree, der både fungerer som en smuk skulptur og som bringer varme og hygge til enhver lejlighed, både inde og ude. 

Firebox 42 x 45 x 45 cm. – En biopejs med flere funktioner

biopejs

Denne multifunktionelle biopejs fra Horus er den ideelle biopejs til en lille stue, hvor man ønsker at kombinere en biopejs med et sofabord. Firebox er lavet i et rent og minimalistisk design, der giver den et eksklusivt udseende og som yderligere har det fantastiske design, at den med et enkelt låg kan forvandles til et sofabord. Modellen er bygget op som en kasseform og har et flot glas, der skærmer for dens flammer. Det klare glas gør det muligt at se hele flammen, hvilket giver et super flot udtryk. Denne model vil være det helt ideelle valg til at optimere enhver stue, hvor man får det maksimale udbytte at ens biopejs.


Da Horus er en gulvbiopejs, giver den yderligere mulighed for nemt at rykke samt omplacere den ved ønske. Modellen kan ligeledes benyttes udenfor. 


Horus kan fås i sort og hvid, og har en justerbar flamme samt en brændetid på op til 6 timer på en enkel opfyldning med et forbrug på 0,33 liter bioethanol i timen. Biopejsen har en varmeeffekt på 3 kW. 

Denne fantastiske biopejs vil egne sig perfekt til din stue, hvis du har et ønske om at optimere din plads og ydermere har en flot produkt, som har flere funktioner. Horus er derfor et godt bud på en biopejs, der er idel i mange henseender, og som vil passe ind i mange stuer.

Ellipse Ceiling 375 x 1120 x 400 mm. – En biopejs der er unik og moderne

biopejs

Denne helt unikke biopejs fra Decoflame er særdeles moderne og har et spændende udtryk. Ellipse Ceilling er en model, som hænger fra loftet i et stilrent rør og ender ud i en ellipseformet ring, hvor dens flammer elegant brænder. Flammerne er omkranset af et glas i en smuk udformning, hvilket sætter prikken over i’et på pejsens helt enkelstående udseende. Denne biopejs vil egne sig fuldkommen til et moderne hjem, hvor man ønsker en biopejs, som virkelig bidrager med et flot udtryk til rummet og som ydermere tilføjer varme og sjæl, når dens flammer brænder.
Modellen har det enestående tilvalg, at den kan designes i lige præcis den RAL-farve man ønsker, hvilket giver mulighed for at præge sin biopejs med sit helt egne personlige touch. Ydermere fås biopejsen både med poleret samt børstet rustfri stål. 

Brænderen i Ellipse Ceiling har den egenskab, at dens brænder er flamme justerbar samt er placeret imellem glasset, hvilket gør ilden stabiliseret. Ydermere er det muligt at rotere dens rør med 360° grader, hvilket giver det optimale udbytte af pejsens flammer fra alle vinkler. Muligheden for at justere røret længde er også muligt. Dette gør, at du kan tilpasse pejsen, som du ønsker den, til lige netop din stue. 

Biopejsen har en brændetid på op til 8 timer med et forbrug på 0,38 liter bioethanol i timen og en varmeeffekt på 3 kW.
Denne helt unikke samt yderst moderne biopejs vil være ideel til dig, der ønsker en særpræget pejs, som bringer personlighed og hygge til stuen. Denne model vil fuldende en moderne stue, hvor den yderligere bringer hygge med dens varme flammer.

Nuoro Vandpejs 1190 x 750 x 350 mm. – en biospejs der emmer af hygge

biopejs

Denne rå vandpejs fra Xaralyn er en vægophængt pejs, der har et autentisk look som virkelig bidrager med hygge til stuen. Denne pejs er designet i MDF, som er overtrykket med et materiale i grå nuancer, der resulterer i at pejsen får et råt beton-look. Modellen kan ligeledes fås i sort. 

Grundet dens rå look, vil denne pejs være et flot element i en stue, der er moderne og minimalistisk. Kombinationen mellem det rå og moderne giver et super flot udtryk i stuen, som skaber en flot kontrast og ikke mindst skaber en hyggelig stemning. Nuoro vil også være en ideel pejs til en rå stue, hvor dens autentiske udsende virkelig vil komme til udtryk. Da den er væghængt, vil den gøre sig passende i både små som store rum. 

Nuoro er en vandpejs, hvilket betyder at den ”brænder” på vand. Det betyder, at vandet fordamper ved kontakt med lys, som skaber en naturlig illusion af flammer. En vandpejs har derfor kun til funktion at skabe hygge, da den ikke generer varme. Brændetiden på denne vandpejs er på en fuld tank op til 8-10 timer.
Denne vandpejs vil være den helt ideelle pejs til dig, som ønsker en autentisk pejs, der bidrager med et flot, råt look til stuen og udståler hygge med dens optiske flammer, men som samtidigt er anderledes end andre biopejse.

Silo biopejs 850 x 450 x 450 mm. – En biopejs der kan bruges både inde og ude

biopejs

Denne stilrene biopejs fra Xaralyn er enkel og elegant designet af Hans Daadler. Modellen har flotte runde former, hvilket giver pejsen et meget harmonisk udtryk, der vil passe ind i utrolig mange hjem. Designet på denne biopejs gør den til et elegant objekt, som vil pryde stuen, hvad enten den er tændt eller slukket. Silo har det fantastiske element, at den er på fritstående hjul. Dette gør den til en biopejs, som virkelig kan udnyttes året rundt. Hjulene på biopejsen giver nemlig mulighed for at rykke med den til hver en tid, hvilket giver adgang til at benytte den i flere rum i huset og endda udenfor en dejlig sommeraften. Silos fås i farven sort. 

Modellen her er produceret med specieludviklede brænder med materiale af rustfri stål, hvilket betyder at den indeholder en absorberende kerne. Kernen i brænderen er i stand til at suge bioethanol til sig og dette resulterer i, at flammen forbliver stabil under hele brændetiden. Ydermere har man mulighed for at regulere på flammen, alt efter, hvor stor en flamme man ønsker, at biopejsen skal brænde med. Silo brænder med en forbrænding, der er helt op til 50% mere økonomisk sammenlignet med andre brændere og har en varmeeffekt på 3 kW.

Denne elegante biopejs vil være helt ideel til dig, der ønsker muligheden for at flytte rundt, lige når du ønsker det. Den kan benyttes i alle rum og således udenfor, og har dertil en funktion som en flot skulptur, som vil sætte et hyggeligt præg på stuen, eller et andet givent rum. 

Totem biopejs 28 x 100 cm. – En biopejs med høje flammer

biopejs

Denne flotte biopejs fra Totem er lavet i et eksklusivt design og har rene skarpe linjer. Modellen har en høj flot fod lavet af lækker kvalitets stål, som er dækket med en sort varmebestandig maling. Flammerne springer ud fra toppen af foden og er omkranset af et smukt klar glas, som giver biopejsen et look, der kan sammenlignes med en stor fakkel. 

Dette design gør pejsen attraktiv på indendørs arealer såvel som udendørs. I stuerne vil pejsen kunne placeres lige efter ønske, da modellen er fritstående, hvilket giver rig mulighed for placere den nye steder til hver en tid. Ligeledes vil den være super nem at have med at gøre udenfor, hvor man kan flytte den efter behov. Dens minimalistiske og enkle design gør, at biopejsen vil pynte i utallige af stuer samt terrasser, hvor den vil bringe hygge og varme med sig. Pejsen er ligeledes flot at have stående, når den er slukket. 

Totem har en kapacitet til at indeholde 2,7 liter bioethanol, hvilket giver den en brændetid på helt op til 4 timer og har ydermere en funktion til at regulere på brændstyrken af flammen. Med til biopejsen følger 1 kg hvide sten, som har en flot dekorativ effekt, en tragt til at fylde bioethanol på brænderen samt 1 liter bioethanol og en gastænder.
Hvis du ønsker en enkel biopejs, der står super flot blot både inde og ude er denne model fra Totem lige noget for dig. Du får en tidsløs biopejs, der bidrager med varme og hygge og så ovenikøbet til en flot pris

Denver Ellipse e-Ribbon Fire™ 1000 – en moderne og funktionel biopejs

Denver Ellipse e-Ribbon Fire™ 1000

Denne biopejs fra Denver er, ikke uden grund, med sit unikke design en af de mest populære bordpejse hos Bio-pejs.dk

Udover at være i et elegant og eksklusivt design er den også yderst funktionel og spækket med skarp teknologi der gør den ganske brugervenlig.

Især den smarte og patenterede CEVB teknologi, gør denne biopejs til noget helt unikt.
CEVB står for “Controlled Ethanol Vapour Burning”, og gør at du via radiofrekvens kan styre flammerne med den medfølgende fjernbetjening, via bluetooth eller Decoflame App’en der selvfølgelig fås til både Android og iPhone. Ligeledes er pejsen selvfølgelig også integrerbar i et “Smart Homes System”

Med Decoflame App’en på din smartphone eller tablet kan du tænde og slukke pejsen, indstille den på 1 af de 6 trin og justere flammernes intensitet, styre varme output, holde sig informeret om tank-niveau samt resterende brændetid.

Pejsen har også en auto-sluk timer man kan indstille hvis man ønsker at pejsen skal slukke på et bestemt tidspunkt

Det hele kan selvfølgelig også styres via det enkle og indbyggede touch-display.

Så hører du til dem, der elsker eksklusivt design, og samtidig holder af teknologiske, smarte løsninger, som kan integreres i dit hjem, som det passer dig, så er Denver Ellipse e-Ribbon pejsen her helt sikkert noget for dig. 

Decoflame har her formået at skabe en smukt designet og stilren biopejs i den traditionelle nordiske minimalistiske stil, som samtidig er vel kombineret med banebrydende teknologi. 

To hærdede glas beskytter flammerne, og gør det muligt at stille denne biopejs hvor som helst som udsmykning i din bolig, placer den på spisebordet, i reolen, vindueskarmen, fritstående på gulvet eller hvor den ellers vil skabe en hyggelig og eksklusiv stemning.

Pejsen tilføjer et moderne og varmt look til din bolig og egner sig også til brug i restauranter, cafeer, spa-områder, hoteller eller kontorer hvor man ønsker at skabe en ekstra hyggelig stemning.

Modellen fås som standard i sort pulverlakeret aluminium, børstet eller poleret rustfrit stål eller kobber

Du kan også vælge at få leveret den i enhver anden ønsket RAL farve, så du kan sætte dit helt eget præg på den. 

Udover at være spækket med smarte og innovativ teknologi, så er der også masser af sikkerhed i denne biopejs.  Bl.a. sørger sensorer for at overvåge temperatur, bio-ethanol udslip, utætheder osv, og udløser en automatisk slukning funktion. Denne funktion udløses også hvis pejsen skulle vælte.

Denver Ellipsee-Ribbon Fire™ er utrolig nem at påfylde, og kan brænde i op til 20 timer på en påfyldning.

En bioethanol pejs er et mere grønt, renere og miljøvenligt valg end en almindelig pejs. Der udskilles ingen lugt, røg eller sod, og netop bæredygtigthed er vigtig for den danske producent Decoflame, derfor kommer pejsen selvfølgelig også med et endnu mere miljøvenligt program.

Med indstillingen på 6 trin som er et specielt Eco-Wawe program reduceres bioethanol forbruget med op til 50% uden at gå på kompromis med en hyggelig, smuk og ensartet flamme.

Home Biopejs 36 x 22 x 18 cm. – En biopejs til de små stuer

biopejs

Denne biopejs fra Home er i et super fint og enkelt design. Home kommer i et moderne look fremstillet af stål i høj kvalitet, som er dækket i en varmebestandig maling og med to klare glasplader, der skærmer for dens flammer. Farven på pejsen kan vælges i rød, grå og hvid, hvilket giver gode forudsætninger til at vælge lige præcis den farve, der passer ind til din personlige indretning. Modellen er fritstående, hvilket giver mulighed for at have den placeret lige hvor man ønsker i hjemmet. Ydermere gør biopejsens størrelse den utrolig nem at have med at gøre, og man kan derfor uden problemer tage den med udenfor eller flytte på den ved ønske. Dette gør den supermoderne, og modellen vil derfor kunne passe ind i enhver stue, selv de helt små, som f.eks. lejligheder, kolonihaver eller det lille sommerhus.

Brænderen er fremstillet i rustfri stål og kan rumme op til 0,7 liter bioethanol. Med til Home følger der gratis tilbehør med til en værdi af 449 kr. Hertil får man 1 kg. Dekorative hvide sten, som man pynter pejsen med, en tragt top opfyldning af bioethanol, 1 L biethanol samt en gastænder. 

Dette vil altså være det helt ideelle valg til dig, der ønsker en biopejs med en flot design, der er supernem at have mere at gøre. Alt i alt er Home er fantastisk pejs til en god pris, som opfylder alle behov for at skabe hygge til rummet. 

Der er mange fordele ved en biopejs

Der er utrolig mange fordele ved at vælge en biopejs frem for en klassisk pejs. Disse mange fordele gør også biopejsen til det ideelle valg i mange moderne boliger. Først og fremmest kræver det ikke en skorsten, hvilket giver en stor frihed til at købe en biopejs, uden yderligere omkostninger er påkrævet. Ydermere er en biopejs som udgangspunkt utrolig nemt at installere i hjemmet, specielt hvis den er fritstående. De vægophængte samt loftophængte kræver lidt mere, men er stadig nemme at arbejde med. Brugen af biopejse er ligeledes meget enkelt og noget alle kan finde ud af.

Biopejsen har ligeledes den fordel, at når man tænder den, vil den straks stå med flotte flammer og sprede varme og hygge til rummet. Når den skal slukkes igen er det et enkel tryk og herefter vil pejsen hurtigt køle af. Et kæmpe plus ved biopejsen er altså også, at den er miljøvenlig. Da der ingen røg opstå ved brug af en biopejs betyder det, at den er mindre sundhedsskadelig og ikke belaster miljøet. Dette gør at biopejsen bliver mere og mere moderne i takt med, at fokus på miljø bliver større og større. Indeklimaet i dit hjem vil derfor heller ikke blive påvirket af røg, hvilket resulterer i et rart klima, hvor man ikke skal bekymre sig om røgpartikler.

Mange kunder bliver positivt overrasket over, hvor meget varme biopejse egentligt kan udelede. De fleste modeller har en varmeeffekt på helt op til 3 kW, hvilket betyder, at den om vinteren vil bidrage til varme hjem og en hel masse hygge. Selvom den udleder en dejlig varme, bliver den dog aldrig så varm, at man kan brænde sig på den.
Det faktum, at man let kan flytte rundt på en biopejs, gør den yderligere meget attraktiv at have i sit hjem. Hvis man en dag ønsker at indrette anderledes, er det nemlig intet problem let at flytte på. Ydermere er de fritstående modeller også super hyggelige at bringe ud på terrassen på de dejlige sommeraftener, hvor mørket falder på. Her kommer biopejsens flammer og varme også virkelig til udtryk. 

Når der ikke længere er mere bioethanol i brænderen er denne proces også meget nem og overskuelig. Med en lille tragt påfyldes ethanolen blot igen og pejsen er klar til at brænde med dens rene flammer i mange timer. Disse tragte følger oftest med ved købet af biopejsen og ellers er de til at finde i mange forretninger.

Man kan ydermere få en hel del tilbehør til sin biopejs, som lige giver den lidt ekstra på det visuelle og oplevelses fronten. Det er nemlig muligt at tilkøbe keramisk træ og keramiske sten til at pynte biopejsen med. Ved brug af disse ting får biopejsen et mere autentisk udtryk, hvis man ønsker at opnå den optiske effekt, som man ligeledes har ved en brændeovn. Hvis man ligeledes ønsker at sprede mere end hygge og varme ud med sin biopejs, har man også den mulighed at tilkøbe duft. Disse dufter fås i mange forskellige versioner og kan vælges efter ønske og smag. Duften brænder ligeledes på bioethanol og tilsættes blot inden brug. Dog er det ikke alle biopejse, der er egnet til duft. Hvis man er i tvivl, er det derfor altid en fordel at læse modellens manuel og alternativt spørge den specialist man køber af.

Når man er på udkig efter en biopejs er det vigtigt at sikre sig, at den er både testet og godkendt. Fordi udvalget af biopejse er så stort medfører det også, at en procentdel af dem som man kan finde på markedet ikke er testet tiltrækkeligt og derfor kan medføre ulykker. Grundet det, er det en god idé at købe sin biopejs hos en dansk mærke, hvor der er styr på sikkerheden og hvor kvalitet og pris hænger sammen. Inden man går ud at køber er det derfor ligeledes vigtigt at sætte sig ind i, hvilke forskellige modeller som findes på markedet. De 12 overstående biopejse er fra danske biopejs virksomheder, som har styr på at levere det bedste og sikreste produkt til dig. 

Rengøring af din biopejs
Rengøring af sin biopejs kan være en god idé en gang imellem, også selvom den ikke sviner på samme måde som andre pejse. På den måde sikrer du dig en ren og velfungerende biopejs, der kan holde i mange år. I nogle tilfælde kan der opstå sod på bagpladen, hvor ildens flammer kommer op fra. Dette kan være en rigtig god idé at tørre af med en fugtig klud. I langt de fleste tilfælde er denne plade lige til at tage op, hvilket gør rengøringsarbejdet nemt og hurtigt. Yderligere har mange biopejse hærdet glas, der skærmer af for flammerne og disse kan med stor fordel også pudses af. Dette gøres med en ren klud og lidt glasrens, hvilket giver et flot resultat med et skinnende glas som kun højner udseendet af pejsen.
I kammeret hvor bioethanolen ligger er det også vigtigt at kigge en gang i mellem. Et renere kammer fører nemlig til en renere forbrænding og leder til mindre chance uheld. 

Bioethanol

Bioethanol kan svinge i kvalitet og det er derfor lige så vigtigt at købe dét i god kvalitet, som det er at købe en biopejs i god kvalitet. Der er op til flere forskellige måder at producere bioethanol på og der findes både 1. og 2. Generations bioethanol. Det er derfor vigtigt at kigge efter en bioethanol i høj kvalitet og her er alkoholprocenten vigtig. Alkoholprocenten er nemlig vigtig, når man kigger efter bioethanol. Dette skyldes at et højt indhold af bioethanol leder til en renere en forbrænding. Dog bør den ikke overstige en alkoholprocent på 97,5, da dette kan resultere i at biopejsen vil brænde ved en højere temperatur end beregnet og sågar også hurtigere. Da ikke alle biopejse, som kan holde til det, skal man derfor undgå det. Den bedste bioethanol på markedet ligger på mellem 95 og 97,5 procent alkohol, hvilket er det man skal købe, hvis man vil opnå det bedste resultat. Hvis du er i tvivl om, hvilken bioethanol der netop er den helt rette til din biopejs, kan du med fordel læse biopejsens manual, hvor det som udgangspunkt altid fremgår, hvilken der anbefales til din model. 

Alt i alt er en biopejs altså et fantastik alternativ til en almindelige brændeovn, da man både slipper for skorsten, brænde og derudover har med en miljøvenlig pejs at gøre. Biopejsen forurener hverken jorden eller dit hjemmemiljø og er derfor ideel. Den er ydermere utrolig nem at håndtere og kræver minimal rengøring. I alle hjem vil man kunne tilføje hygge og varme med en biopejs, som ovenikøbet findes i et hav af flotte designs – de 12 overstående er vores bedste bud som inspiration til dig, der endnu ikke har valgt en biopejs til dit hjem endnu.

Se også denne artikel på pejseringen.dk: Hvorfor vælge en biopejs?

FAQ

👍 Er en bioethanol pejs god?

En bioethanol pejs er god til dig, der ikke ønsker at arbejde med brænde, eller ikke har en skorsten. Det er samtidig et godt valg til dig, der ønsker en bæredygtig og miljøvenlig løsning til at sprede hygge i hjemmet. Pejsen kan desuden placeres, hvor den bedst passer ind.

💰 Er en bioethanol pejs dyr i drift?

En bioethanol pejs bruger bioethanol som brændstof. Bioethanol er en alkohol, der udvindes af organiske produkter. Det koster omtrent 25 kr. per liter, hvis det er af god kvalitet, og det giver en ca. omkostning på mellem 10 kr. og 15 kr. per time.

🤔 Hvordan bør jeg vedligeholde en bioethanol pejs?

Vedligeholdelsen af en bioethanol pejs er som udgangspunkt relativt simpelt. Da den brænder en type alkohol, er der ikke nogen rester, som du skal fjerne. Du kan rense pejsen i rustfrit stål med varmt vand og opvaskemiddel, hvis den ser grynet ud, og give den en stålpolering efter behov.

🧐 Varmer en bioethanol pejs rummet op?

En gennemsnitlig bioethanol pejs af bedre kvalitet har typisk en effekt på mellem 2 kW og 3,5 kW. Altså kan den opvarme et rum på mellem 20 m2 og 50 m2. Hvis dit primære formål er at opvarme et rum, så vil det ofte være billigere med en brændeovn.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar