Et vægskab er den ultimativt bedste måde at rydde op på. Det er en diskret lille sag, som kan kombineres på et utal af måder, og hvor der er overraskende meget plads til alle de små ting, du ikke ved, hvor du skal gøre af – men som du heller ikke vil smide væk.

Et vægskab er således stedet, hvor du parkerer rodet og lukker for lågen, så din stue eller dit værelse ser opryddet ud. Det behøver dog naturligvis ikke rode bag lågerne, og du kan også sagtens få vægskab uden låger eller vægskab med glaslåge.

Desuden er vægskabet en genial hylde-mulighed i stuen, hvor du både kan placere tv, højtalere med videre på, eller lave fine, små stillebens.

Der findes et utal af vægskabe, og vi guider dig derfor her til de allerbedst og fineste af slagsen.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Ferm Living Haze vægskab – den rå og rustikke

Ferm Living Haze vaegskab

Om Haze vægskab

Ferm Living er en af de helt store frontløbere på området, når det kommer til lækre detaljer og skandinavisk design. Dette vægskab er ingen undtagelse. Det har rå detaljer og et industrielt look, og den stikker en smule ud fra Ferm Livings generelle let feminine og lyse linje. 

Her er tale om rå glas, der møder pulverlakeret metal i et enkelt og minimalistisk design. Det er et smukt badeværelsesskab til alle dine skønhedsprodukter, men det kan også bruges i dit køkken til krydderier, i børneværelset til de små figurer eller i badeværelset til medicin og praktiske produkter.

Endelig vil du dog også kunne hænge dette skab i stuen og bruge det til dine yndlings te-kopper, eller du kan fylde det med din yndlings te-krukker, kaffe, søde sager og slik. 

Der følger to metalhylder med, så du selv kan bestemme størrelsen på afstanden mellem dine hylder. Og så har dette vægskab den praktiske fordel, at materialet gør, at det er enormt nemt at holde rent ved at tørre henover det med en fugtig klud.

Udvalgte specifikationer

  • Dimensioner: H:60 x L:35 x DX 15 (per skab)
  • Fronter i armeret glas
  • Korpus i pulverlakeret metal
  • To metalhylder følger med
  • Industrielt design
  • Nemt at rengøre

Hvad er fordelene ved et vægskab?

Et vægskab tjener både et æstetisk og et praktisk behov. Vægskabe er meget stilrene og smukke og noget naturligt, skandinavisk over sig. Det betyder, at vægskabet skaber ro i rummet, og at det er meget nemt at indrette omkring. Desuden bliver det oftest brugt under tv’et i stuen, og det bliver dermed også ofte centrum for hele stuen.

Som nævnt ovenfor er vægskabet imidlertid også en oplagt måde at få et pænt og ryddeligt hjem på, da det er nemt at parkere rodet inde bag skabslågerne. Det er med til at give det rolige udtryk i rummet, fordi intet er overladt til tilfældighederne.

Vælger du et vægskab uden låger eller med glaslåger, skal du selvfølgelig tænke lidt mere over, hvad du putter ind i skabet, og hvordan du placerer det. Det ændrer dog ikke ved, at det er en effektiv måde at få ryddet op på.

Hvad skal du overveje, når du køber vægskab?

Først og fremmest skal du overveje materialet. Vægskabe kommer i mange fine materialer, og det er både din stil og dine praktiske forhold derhjemme, der afgør, hvad du skal vælge. 

De fleste vælger dog et badeværelsesskab i træ, da det er super klassisk, særdeles holdbart og ekstremt solidt. Det kan med andre ord tåle lidt af hvert. Har du små børn, bør du overveje overfladebehandlingen, så du ikke risikerer, at små fedtede børnefingre kan ende med at ødelægge udseendet på skabet. 

Et hvidolieret vægskab er for eksempel super sart over for små pilfingre, hvorimod et sortmalet vægskab er noget lettere holde. Det hele handler om overfladebehandlingen, og derfor kan et hvidt vægskab også sagtens være fint, så længe det er behandlet på en måde, hvor det er nemt at tørre af med en klud.

Alternativt skal du gå efter et vægskab i metal, som er både super nemt at rengøre og holder for evigt.

Du har desuden ofte mulighed for at vælge mellem en masse forskellige farver, og her afhænger det i høj grad af personlig smag, om du vil kaste dig over en pangfarve. De fleste farver passer ind i skandinaviske hjem – blot du er opmærksom på, hvad vægskabet skal hænge ved siden af.

Endelig skal du selvfølgelig overveje, om skabet skal kunne passe til skråvægge, hjørner eller andre særlige omstændigheder.

Hvilken prisklasse kan du forvente?

Vægskabe kan fås i stort set alle prisklasser. Det er helt klart muligt at finde nogle super smukke vægskabe i en ret lav prisklasse, men det er bestemt også muligt at købe nogle dyre af slagsen. Det afhænger af behov, brand og præferencer, men regn med en prisklasse fra 500 kroner og op til flere tusinde kroner.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Teaktræs vægskab – den fine og moderne

Teaktræs vægskab

Om teaktræs vægskab

Teaktræ har igennem mange årtier været moderne og samtidig klassisk, og med denne variant med flettet rattan foran, rammer vægskabet lige ned i tiden for de trendy og naturlige møbler, der minder mere og mere indpas på den danske møbelscene.

Den skandinaviske linje er fastholdt fuldt ud, men den er her kombineret med Østens mystik og rå materialer, der giver et rent og moderne look.

Desuden følger dette vægskab tidens trends, idet den anvender genbrugstræ som en stor del af sit materiale med tilføjelser af glas, jern og metal. 

Vægskabet står på gulvet, og det er dermed nemt og bekvemt at flytte rundt med.

Udvalgte specifikationer

  • Dimensioner: H:65 x L:100 x DX 35 (per skab)
  • Korpus i genbrugt teaktræ
  • Låger i flettet rattan
  • Moderne design
  • Supplerende materialer i form af jern, glas og metal

Hammel Mistral vægskab – hvide linjer

Hammel Mistral vægskab

Om Hammel Mistral vægskab

Denne hvide klassiker passer ind i ethvert hjem, uanset hvilken stil du foretrækker. Den er holdt fuldstændigt i hvid, og den blender dermed smukt ind i væggen og bliver en lækker detalje i din indretning.

Også dette vægskab er en del af et større modulsystem, så du selv kan bygge og samle dit helt eget vægskab med de skabe, låger og hylder, du har brug for. Du vælger også selv, hvor mange du sætter sammen og på hvilken måde.

Vægskabet er oplagt til at huse dit pæne service, og da den har en længde på 220 cm og 5 separate rum, er der rigeligt med plads til både opbevaring af diverse ting samt etablering af adskillige smukke stillebens, nips og kunst på toppen af skabet.

Udvalgte specifikationer

  • Dimensioner: H:61 x L: 220 x DX 42 (per skab)
  • Hvid front og korpus
  • 5 separate rum
  • Mulighed for at mikse og matche på kryds og tværs som en del af modulsystemet 
  • Vælg selv om det skal være med eller uden låger

Mistral Kubus vægskab – Den skandinaviske

Mistral Kubus vægskab

Om Mistral Kubus vægskab

Her er tale om et super smukt og minimalistisk vægskab fra Mistral Kubus, som med dine rene linjer og fine snit matcher den skandinaviske stil til perfektion. Skabslågen er i smukt hvidpigmenteret egefinér, hvilket går super smukt sammen med den hvide base på resten af skabet. 

Du får ligeledes tre hylder, der ikke er dækket af skabslågen, og hvor du dermed kan stille fint pynt og nips på, samtidig med, at du kan gemme alt rodet bag ved skabslågen, hvis du foretrækker det. Desuden indgår vægskabet i en større serier, hvor du kan kombinere og lege med en masse forskellige udtryk og skabe dit helt eget vægmøbel.

Med en dybde på 27 cm er der desuden rigeligt med plads til et tv eller små stillebens til at pynte vægskabet med.

Udvalgte specifikationer

  • Dimensioner: H:69 x L: 69 x DX 27
  • Låge i hvidpigmenteret matlakeret egefinér
  • Korpus udført i hvidlakeret spånplade
  • 3 hylder
  • Vægt: 15,5 kg. inkl. låge
  • Dansk design
  • Skandinavisk minimalisme

By Tika Bonn vægskab – den mørke klassiker

By Tika Bonn vaegskab

Om By Tika Bonn vægskab

Bonn vægskabet er udført i massiv egetræ, og er dermed en robust fætter, der kan holde til lidt af hvert. Selve skabet er er blevet behandlet med hvidtonet sæbe, der giver egetræet en smuk lys farve. Det står i smuk kontrast til lågefronterne i sort nano laminat. Lågerne er bløde og lækre at røre ved, og de er særdeles modstandsdygtige over for fedtede fingre og ridser.

Bag hver låge er der indsat en hylde, og du har dermed to flader at stille dine ting på. Desuden er der push lukning på lågerne, så du slipper for grimme greb.

Endelig er skabet opbygget af forskellige moduler, så du kan bygge netop det vægskab, du kunne tænke dig. Du kan placere dem ovenpå hinanden, ved siden af hinanden, forskudt, separat eller sammen, og du kan dermed få forskellige udtryk i stuen afhængig af, hvordan du bruger dem.

Vægskabet hænges på væggen, så den frigiver luftig gulvplads, og beslag medfølger.

Vægskabet sælges separat, så du også kan vælge blot et enkelt modul og dermed få et lille vægskab med låge.

Udvalgte specifikationer

  • Dimensioner: H:50 x L: 50 x DX 28 (per skab)
  • Lågefronter i sort nano laminat
  • Udført i massiv egetræ
  • 2 hylder i hvert skab
  • Vægt: 10 kg (per skab)

FAQ

🤔 Hvilket vægskab skal jeg vælge?

Du bør altid vælge et vægskab, der falder i din personlige smag: Måske er du til hvidlakerede flader med en klassisk opbevaringsløsning eller pangfarver med innovative løsninger. Tag eventuelt et kig på bedst i test-produkterne, så du kan lade dig inspirere.

🤩 Hvad er årets farvetrend for vægskabe?

Du har i dag alle muligheder for at vælge en farve, der går godt i spænd med din personlige smag. Lige fra den klassiske hvide farve til de nye trendy pangfarver. Mange af farverne passer ind i det skandinaviske hjem – blot du er ekstra opmærksom på den nuværende indretning.

🧐 Kan jeg hænge et vægskab på en gipsvæg?

Du kan godt montere et vægskab på en gipsvæg, men du får eventuelt brug for lidt ekstra støtte i form af ekspanderende gipsrawplugs i væggen. 1-lags gipsvægge kan ifølge fagfolk klare omkring 50 kg mens 2-lags gipsvægge kan håndtere 85 kg.

🤓 Skal jeg male væggene, inden jeg monterer mit vægskab?

Det er en rigtig god idé at male først. Ellers skal du i gang med at male tæt ind til kanterne på vægskabet, hvilket kræver en del malertape. Du risikerer også nemt, at der kommer maling på dit nyindkøbte skab.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar