Når du skal pudse dine vinduer på førsteetagen eller hente gamle sager ned fra loftet, så skal du have fat i en stige. 

Traditionelle stiger fylder en del, og de kan være svære at håndtere. De seneste par år har teleskopstiger vundet indpas i de danske hjem. De er praktiske, da de ikke fylder synderligt meget, når de foldet sammen. En teleskopstige kan være et godt alternativ til en trappestige eller en enkelt stige, hvor du stadig får mulighed for at komme op i højderne.

Vi har samlet vores bud på 5 af de bedste teleskopstiger, så du kan få en fornemmelse af, hvad de forskellige modeller kan tilbyde dig. Derudover har vi samlet information om, hvad de kan, og hvor sikre de er, hvis du læser videre, så du kan vælge den rigtige model

Hvad skal man overveje, når man køber en teleskopstige?

Når du køber en teleskopstige, er der flere faktorer, du skal overveje.

 • En faktor er størrelsen og vægten af den teleskopstige, du er på udkig efter. Teleskopstiger findes i forskellige størrelser fra 2 m helt op til 6 m i højden. Du skal sikre dig, at du køber en stige, der passer til dine behov, og som ikke fylder for meget, når den ikke er i brug.
 • Vægten spiller også en vigtig rolle, da teleskopstiger kan være ret tunge. Sørg for, at du ikke køber en der er alt for tung, så du ikke ender med noget, der er for svært at flytte rundt eller gemme væk, når du ikke er i brug.
 • Det er også vigtigt at være opmærksom på kvaliteten af den teleskopstigen. Kig efter teleskopstiger, der er lavet af stærke og holdbare materialer, så den kan tåle meget slid med tiden. Derudover er teleskopstiger udstyret med sikkerhedsfunktioner som skridsikre trin og låsemekanismer, så tjek disse før du foretager dig en beslutning.
 • Overvej prisen når du køber en teleskopstige. Teleskopstiger kan være dyre, og der er mange forskellige muligheder på markedet til forskellige priser.

arrow-more

Telesteps Classico Line Teleskopstige – sikker svensk kvalitet

Redaktionens anbefaling

1 telesteps-classico-33-2-teleskopstege_1

Telesteps er et svensk firma, som er en af de førende producenter af teleskopstiger. Kvaliteten og sikkerheden er i top, så du er sikret en god stige, der vil holde mange år ud i fremtiden. 

Du kan få modellen i to forskellige størrelser, hvor der er mulighed for at få en 3 meter eller 3,8 meter høj stige.

Trinenes overflade er rillet, så risikoen for at skride på dem er minimal. Det er yderst praktisk ved udendørs arbejde i fugtigt eller vådt vejr. Derudover har stigen brede trin, så komforten også er god, når du skal kravle op.

Når stigen er slået sammen, er den kompakt, hvilket gør at den kan være i de fleste biler eller nemt stå et sted gemt væk i boligen. Stigen vejer ikke mange kilo, men den er lavet i stærkt og robust materiale.

Sammenlignet med andre teleskopstiger, er det en lidt dyrere model, men til gengæld betaler det sig med den høje kvalitet, den er lavet i. Du får også ekstra muligheder for at tilføje tilbehør til stigen, så den bliver endnu mere funktionel.

Udvalgte specifikationer:

 • Udskudt længde: 3/3,8 m
 • Sammenfoldet længde: 0,75/0,84 m
 • Vægt: 9,9/13,5 kg
 • Trin: 9/12
 • Materiale: anodiseret aluminiumslegering, glasfiberforstærkede plastdele

Jumbo Hobby Teleskopstige – brugervenlig med medfølgende stabilisator

Det prisvenlige valg

2 jumbo

Mangler du en stige i hjemmet til mindre opgaver, og vil du samtidig ikke have, at den optager for meget plads, så er Jumbo Hobby Teleskopstigen måske noget for dig.

I stigen er der en indbygget stabilisator i form af en fod, som du kan tage i brug, hvis du ønsker en ekstra sikkerhed. Det er især smart, hvis du står alene, når du skal op på trinene, og underlaget er en smule usikkert.

Sammenpakket fylder stigen ikke meget, og med en vægt på lidt over 11 kg, kan du nemt og hurtigt flytte rundt på den. Den har dog en høj bæreevne på 150 kg, så den fint passer til de fleste mennesker, der kunne finde på at få brug for stigen i hjemmet.

Sammenlignet med andre teleskopstiger, er modellen ikke en decideret arbejdsstige, vi har med at gøre. Så hvis du blot skal klare en mindre opgave, eller inspicere noget i højere luftlag, er der altså en del penge at spare med den brugervenlige og stabile Jumbo Hobby Teleskopstige.

Udvalgte specifikationer:

 • Udskudt længde: 3,2 m
 • Sammenfoldet længde: 0,81 m
 • Vægt: 11,3 kg
 • Trin: 11
 • Max vægt: 150 kg

EZ-step teleskopstige M/Teleskopfod – transportabel med god sikkerhed

Det eksklusive valg

3 ezstep

Hvis du ønsker dig noget af den bedste kvalitet indenfor teleskopstiger, så er det værd at kigge mod EZ-step. Den er også kåret til oversigtens premium model, hvis du er på jagt efter et premium-produkt, der er lavet til at være nem at bruge og solid.

Stigen er særligt god til mindre inspektionsopgaver, og den har en høj maksimal bæreevne på 150 kg, så du både kan stå på stigen med tunge maskiner og malerbøtter.

Skal du op i højden på en flade, der kan være ujævn som for eksempel udenfor, er det praktisk, at fødderne på stigen kan justeres. På den måde er du sikker på at stå stabilt, og du minimerer risikoen for ulykker, når du er oppe på trinene og arbejder.

Teleskopstigen fra EZ-step vejer lidt mere end nogle af de andre modeller gør. Det kan være et minus, at den er lidt tungere at bære rundt på, men til gengæld er det med til at give den større stabilitet, når den står på jorden.

Sammenfoldet er den en anelse længere end nogle af de andre modeller, men til trods for det er den stadig nem at gemme i skabet eller tage med i bilen.

Udvalgte specifikationer:

 • Udskudt længde: 3,8 m
 • Sammenfoldet længde: 0,87 m
 • Vægt: 16,8 kg
 • Trin: 13
 • Bredde: 51 cm
 • Max vægt: 150 kg

Wibe Teleskopstige TLP – Teleskopstige 4 meter og mange uundværlige funktioner

Bedste valg til professionelt brug

4 wibe

Har du brug for en stige, du kan arbejde på, så er Wibe Teleskopstige TLP et godt bud.

Du kan bruge stigen inde såvel som ude, og den giver dig de bedste forhold for at komme op, lige meget hvor du befinder dig.

Når det kommer til arbejde, skal det nogle gange gå lidt hurtigt, og der er det smart med en softclose-funktion, så fingrene ikke kommer i klemme i farten, når stigen bliver slået sammen. Stigen er produceret i anodiseret aluminium, hvilket ikke efterlader sværte på tøj og legemsdele efterfølgende, så du kan gribe fat i trin og stige uden frygt for at blive beskidt.

Sammenlignet med mange af de andre stiger, får du en teleskopstige, der virkelig kan tåle, at du arbejder på den og med den, hvis du skal bruge en professionel udgave af teleskopstigen.

Den er nem at transportere til din arbejdsposition, og du kan få modellen i flere forskellige længder alt efter dit behov.

Udvalgte specifikationer:

 • Udskudt længde: 3,4/4 m
 • Sammenfoldet længde: 0,92/0,95 m
 • Vægt: 12,5/15 kg
 • Trin: 11/13
 • Max vægt: 150 kg
 • Materialer: Anodiseret aluminium

Hvad er en teleskopstige?

En teleskopstige er basalt set en stige, du kan folde ud trin for trin. En traditionel stige kan fylde meget og være uhandy og svær at opbevare. Det slipper du for med en teleskopstige. Sammenfoldet fylder en teleskopstige ikke mere, end den kan ligge i bilen eller stå i skabet. Teleskopstiger er lavet i materialer, der har en lav vægt, hvilket gør dem nemme at flytte rundt på og tage med på farten.Du kan få teleskopstiger i mange forskellige størrelser og kvaliteter. Nogle er lavet til lette opgaver, der ikke kræver, at du skal bevæge dig for meget. Ofte vil der stå, at de er gode til inspektion, hvilket er en indikator for, at teleskopstigen kun er egnet til mindre opgaver.Den type stige er ofte nok til mange husholdninger, hvor du skal bruge den til at komme op på loftet eller hente en bold fra tagrenden.Andre teleskopstiger er bygget til, at du kan arbejde, mens du står på dem. De er ofte mere robuste og brede. Med en solid teleskopstige kan du pudse vinduer, skrue huller i væggen eller fjerne spindelvæv i hele huset.En teleskopstige er en praktisk ting at have i hjemmet. Og har du ikke pladsen til en traditionel stige, så er teleskop det oplagte valg, da den sparer opbevaringsplads.

Er en teleskopstige sikker?

Det er forståeligt, hvis du tænker, at en teleskopstige ikke er lige så sikker, som en statisk stige. Dog er det ikke tilfældet. Kigger du på for eksempel på, hvor meget vægt, de kan tåle at bære, så ligger begge typer ofte på samme niveau, hvilket er omkring 100-150 kg i maksimal belastning. På trods af teleskopstigens lave vægt, så er de ofte lavet i aluminium, som er et yderst stærkt materiale. Leddene, hvor du kan forlænge stigen, bliver tit lavet i stærkt, hærdet plastik materiale, som faktisk er det samme som nogle låsemekanismer på traditionelle stiger, der kan trækkes ud og udvides. Det er selvfølgelig vigtigt, at du læser manualen grundigt, inden du giver dig i kast med at bruge din nye teleskopstige. Sørg for, at du føler dig godt tilpas med, hvordan den skal slås ud, låses fast og tages ned igen, så der ikke er risiko for nogen ulykker. Den største grund til, at der sker ulykker på stiger, er ofte at de placeres dårligt op ad væggen, eller hvis underlaget er ustabilt. Sørg altid for, at underlaget er skridsikkert, og at stigen ikke på nogen måder kan vippe. Læser du manualen grundigt, så er du godt på vej til en god og sikker oplevelse.

Hvilken teleskopstige skal jeg købe?

Hvilken teleskopstige, du skal købe, kommer an på, hvad dine behov er. Skal du bruge en stige, som kan fungere som en ekstra hjælp til små opgaver i ny og næ, så er det passende med en stige til inspektion. Det vil sige, at den ikke er egnet til større arbejdsopgaver. En inspektionsstige kan bruges til opgaver som at skulle op på loftet for eksempelvis at hente din gamle hængestol, hvor den blot stå sikkert op ad muren, og så kan du kravle op. Det kan også være du skal have noget på toppen af din stigereol eller hente en bold ned fra et træ. Hvis du skal bruge en stige til at arbejde på, skal du gå efter de teleskopstiger, hvor der er beskrevet, at de kan bruges til arbejde eller professionelt brug. Med dem kan du med god ro i maven kaste dig ud i at male væggen, pudse vinduerne eller hænge nye hylder op. Der er ofte prisforskel på stigerne, alt efter om de er egnet til inspektion eller arbejde. Så gør op med dig selv, hvilke behov du har. Hvis du i fremtiden får brug for en stige i forbindelse med arbejde, er det en god ide at investere i en mere robust stige fra starten.

FAQ

Hvilken teleskopstige er bedst?
Det kommer an på om det er til små eller store opgaver. Skal du arbejde på stigen, er det bedst med en mere alsidig og robust model, hvor du kan stå sikkert. Skal du kun bruge din stige indimellem til at nå længere op, kan du nøjes med en mindre avanceret model.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en teleskopstige?
Der er en række ting, du skal overveje, før du køber en teleskopstige: Overvej hvor lang, den skal være, hvilke funktioner, den skal have, og hvor meget den må fylde, når den er klappet sammen. Det vil spore dig ind på, hvilken teleskopstige, der matcher dine behov.
Hvad gør en teleskopstige?
En teleskopstige kan du folde ud, så det bliver til en stige, som vi kender den. Den er lille, når det er klappet sammen, og så bestemmer du selv, hvor meget længde, du har behov for.
En teleskopstige er både brugt i private hjem og af professionelle håndværkere, så det er op til dig, om du mangler en ekstra smart og kompakt model.

Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Silkeborg Multi Foldbar Teleskopstige – justerbar 3-i-1 stige

Mest alsidige valg

5 silkeborg

Har du svært ved at beslutte dig for en enkelt type stige, så er det ikke nødvendigt med Silkeborg Multi-teleskopstigen. Det er en alsidig 3-i-1 stige, der giver dig både en wienerstige, en udskudt wienerstige og en lang enkeltstige.

Det giver dig bedre mulighed for at lave flere forskellige typer af jobs, da du ikke er afhængig af, at stigen skal stå op ad en solid væg, hvis den er foldet ud som en wienerstige.

Det er simpelt at folde stigen både ud og ind, og du behøver ikke værktøj for at gøre det. Hver enkelt side kan du justere i højden, så den passer til din opgave.

I forhold til de andre stiger, fylder modellen en del mere, når den er foldet sammen. Dog er den ikke større end at den stadig er nem at opbevare.

Desuden har Silkeborg stigen en god vægt i forhold til at det er en af de længste teleskopstiger på 4 meter, vi har medbragt i test-oversigten.

Udvalgte specifikationer:

 • Udskudt længde: 4,02 m
 • Wienerstigehøjde: 3,25 m
 • Sammenfoldet længde: 1,22
 • Vægt: 10,9 kg
 • Udvidet bredde: 75,1 cm
 • Trin: 4×4

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Skriv en kommentar