I løbet af de sidste par år er det blevet mere og mere almindeligt at se en barstol dukke op i den private indretning. Tidligere har barstole i private hjem primært været brugt til at indrette et barhjørne i kælderen eller i udestuen, men nu efterhånden er det blevet en almen del af indretningen at tænke barstolen ind i andre sammenhænge, som f.eks. omkring køkken-øer eller i læsehjørner.

Det hænger måske i høj grad sammen med, at barstolen giver mulighed for at sidde i en højde, der er på lige fod med stående gæster, hvilket gør dem ideelle til f.eks. samtaler i køkkenet, hvor en er i gang med madlavningen, og en anden mest af alt ser på og måske drikker et glas vin.

Hvis du overvejer at indrette dig med en barstol eller to, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har nemlig sammenlignet en lang række forskellige barstole, så lige meget om du har barstole i træ, barstole med ryglæn, sorte eller hvide barstole i tankerne, så kan du finde inspiration her.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Zederkof Layla barstol i sort

Zederkof Layla barstol

Lige meget om du leder efter barstole til at indrette en bar eller bare har brug for en moderne erstatning til din gamle drejestol, så er denne Layla barstol helt klart værd at overveje. Den har et klassisk, stilfuldt design, der gør, at den kommer til at passe godt ind i rigtig mange forskellige indretningsstile, og så er komforten selvfølgelig i top.

Så du kan være sikker på, at barstolen både ser flot ud, når den står ubrugt, og samtidig er det et sted, hvor dine gæster kan blive siddende i lang tid, uden at det bliver ubehageligt. Det hænger i høj grad sammen med det store sæde, der er udført i et meget blødt materiale.

Om Zederkof Layla barstolen

Zederkof Layla barstolen er blevet foretrukken blandt mange barejere, fordi der er tale om en meget robust stol, hvilket gør, at den kan holde i rigtig mange år i et privat hjem, og ligeledes fylder den ikke synderligt meget i forhold til lignende stole, til trods for at den har et relativt stort sæde.

Det mørke design er desuden gennemført og holdbart, så du kan være sikker på, at den ikke går af mode lige foreløbig, og blandingen af lakeret træ og læder gør, at den er ekstremt let at rengøre. Det kræver ikke meget mere end en klud.

Detaljer

 • Bredde: 32,5 cm.
 • Dybde: 32,5 cm.
 • Højde: 80 cm.
 • Vægt: 6,5 kg.
 • Udført i træ med læderbetrukket pude.

Zederkof bambus barstol

Zederkof bambus barstol

Når du først begynder at lede efter barstole, så bliver det hurtigt tydeligt, at der er rigtig mange ens barstole. Selvom priserne varierer, så er langt de fleste barstole designet over den samme grundidé, og derfor kan det være svært at indrette sig præcis, som man gerne vil.

Med denne Zederkof bambus barstol er der dog tale om en barstol, der i høj grad kan give lidt kant til indretningen, det kræver dog, at det bliver gjort nænsomt.

Der er en grund til, at tiki-baren blev 80’ernes eksempel på dårlig smag, men det behøver ikke forholde sig sådan, og denne barstol, der er udført i ren bambus, er designet og udført i en kvalitet, der kan løfte din indretning op til helt nye højder.

Om barstolen af bambus fra Zederkof

Det første, du skal overveje, når du begynder at kigge efter barstole, er, hvilken indretningsstil barstolen skal passe ind i. Når det kommer til denne bambus barstol, så er det nemlig nemt at forestille sig en del rum, hvor den overhovedet ikke ville passe ind. Hvis du derimod har brug for noget med kant, noget der skiller sig ud og noget, der er lidt eksotisk, så er bambus barstolen fra Zederkof måske det helt rigtige valg for dig.

Stolen der har en siddehøjde på 75 cm og et sæde på 39 x 30 cm og har en klar østlig tone i sit design, der nok i høj grad hænger sammen med brugen af bambus.

Detaljer

 • Bredde: 30 cm.
 • Dybde: 58 cm.
 • Højde: 90 cm.
 • Vægt: 6,25 kg.
 • Siddehøjde: 75 cm.
 • Sædestørrelse: 39 x 30 cm.
 • Udført i bambus med indbygget fodstøtte.

Avant barstol sort bejdse

Avant barstol sort bejdse

Denne Avant barstol har et enormt simpelt design, der gør, at den kan passe ind i stort set alle hjem. Den har et udseende, der i første omgang minder om langt de fleste andre barstole, men ved nærmere eftersyn har den alligevel sit helt eget udtryk.

Metalrammen der på det nærmeste er udført i et stykke, er udstyret med to stivere, der giver stolen en meget større stabilitet, samtidig med at den forreste kan bruges som fodstøtte. Sædet har en god komfort, især fordi det er udstyret med et lille knæk, der buer op i et ryglæn og giver en god mængde rygstøtte, uden at det fjerner noget fra designet.

Om barstolen i sort bejdse fra Avant

Det smukke sæde på denne Avant barstol sort bejdse er lavet i træ betrukket med læder. Det er med til at gøre sædet enormt komfortabelt, samtidig med at det får en stor holdbarhed og en fortrinlig stabilitet. Stolen har en siddehøjde på 74,5 cm, hvilket er alt for højt til de fleste spiseborde, men det er samtidig den perfekte højde til en barstol.

I bund og grund er der tale om en barstol, der har et smukt design, et ekstremt højt komfortniveau og en holdbarhed, der gør, at den kan holde til rigtig mange års daglig brug, hvilket er med til at gøre den til et fantastisk valg for private såvel som for barejere.

Detaljer

 • Bredde: 53,2 cm.
 • Dybde: 52,4 cm.
 • Højde: 87 cm.
 • Vægt: 4,5 kg.
 • Sædestørrelse: 35,5 x 37 cm.
 • Siddehøjde: 74,5 cm.
 • Ryglæn: 15 cm.
 • Udstyret med en fodstøtte, der er placeret 29,5 cm over gulvet.

SKIN barstol

SKIN barstol

Hvis du leder efter en barstol, der kan give et moderne, stilrent udtryk til din bar eller dit køkken, så er denne SKIN barstol helt bestemt en barstol, du bør overveje. Selve stolen er udført i en blanding af polypropylen, glasfiber og pulverlakeret stål, hvilket gør, at der er tale om en ekstremt holdbar stol. Det er dog en stol, der er designet til indendørs brug, hvorfor det er anbefalelsesværdigt at holde den inden døre.

SKIN barstolen er ikke designet kun med henblik på at fungere som barstol. Den er designet til at sidde på, og derfor sidder man også enormt godt på den i længere perioder ad gangen, hvilket gør den ideel til at sidde ved høje borde.

Om SKIN barstolen

SKIN barstolen giver et ekstremt moderne udtryk til din indretning, især hvis du stiller flere af dem rundt om et højt bord, hvilket nok også er en af grundene til, at netop denne barstol er blevet enormt populær på nyåbnede barer og cafeer.

Stolens lave ryglæn er skrånende lidt bagud, hvilket gør, at de ikke er ideelle at læne sig for meget tilbage i, men det lille ryglæn giver alligevel en enormt god støtte, når du sidder i den.

Detaljer

 • Bredde: 52 cm.
 • Dybde: 54,5 cm.
 • Højde: 94,5 cm.
 • Vægt: 7,45 kg.
 • Siddehøjde: 73 cm.
 • Barstolen er udført i en blanding af polypropylen, glasfiber og metal.

Flaire – barstol med ryglæn

Flaire barstol med ryglæn

Har du nogensinde overvejet, hvad der ville ske, hvis en dansk designklassiker besluttede sig for at arbejde på en bar i stedet for at være blandt danskernes foretrukne spisebordsstol?

Det er præcis, hvad der er sket med Flaire barstolen, der er lidt skæv og stikker lidt ud fra mængden. Barstolen har en klar designinspiration i Arne Jacobsens Myren, hvilket gør, at den på en gang er klassisk og eksperimenterende. Med sine spændende former udfordrer stolen udtrykket i rummet samtidig med, at den tilfører noget stilfuldt og elegant, man sjældent får med andre barstole.

Flaire-stolen bliver lavet i lang række forskellige varianter, hvilket gør, at du nærmest er garanteret at finde en stol, der passer ind i dit hjem, lige meget om du er til det udfordrende og eksperimenterede, eller om du er til klassisk, stilfuldt design.

Om Flairebarstolen

Selvom udseendet gør rigtig meget for Flaire stolen, så er det ikke det, der trækker allermest op, når man skal vurdere barstolen i sin helhed. Barstolens særprægede form er nemlig med til at omfavne din krop i et barstolskram, hvilket gør, at du kommer til at sidde enormt komfortabelt, og i sidste ende er det det, der gør, at du kan nyde rigtig meget tid siddende i stolen.

Flaire-barstolen kan ikke undgå at gøre opmærksom på sig selv, hvilket også betyder, at det er fuldstændig umuligt ikke at skabe et karakteristisk rum, hvis du først stiller Flaire derind, men stolen er ikke mere karakteristisk, end at den stadig passer fantastisk til en nordisk, minimalistisk stil.

Detaljer

 • Højde: 100 cm.
 • Dybde: 57 cm.
 • Bredde: 46 cm.
 • Vægt: 14,65 kg.
 • Udført i et stel af børstet stål med et sæde i sort læder.

Deia – barstol med ryglæn og armlæn

Deia barstol med ryglæn og armlæn

Hvis du virkelig vil skille dig ud med dit valg af barstol, så er Deia barstolen helt bestemt en stol, du bør kigge lidt nærmere på. Når det kommer til barstole, er det stadig enormt svært at finde en stol, der skiller sig ud, uden kun at passe ind i et meget specifikt setting, såsom en bambusbarstol til en tiki-bar.

Det er dog præcis, hvad Deia barstolen kan. Sædet der er udført i vintage, lysebrunt kunstlæder er med til at give barstolen et udtryk, der ikke er at finde på andre barstole.

Om Deia barstolen

Deia barstolen er designet med en klar inspiration fra vintage kontorstole, men uden at det kommer til at virke karikeret. Det lysebrune sæde er placeret ovenpå fire runde, sorte ben udført i lakeret metal. Selve barstolen har en særegen evne til både at kunne falde i et med de andre møbler, samtidig med at den også kan skille sig ud og give ekstra meget karakter til din indretning. 

Selvom stolen passer til de fleste indretningsstile, så kan det i høj grad betale sig at indrette sig i stil med selve stolen, hvor varmere farver i både lys og andre møbler virkelig kan bringe noget smukt frem i rummets overordnede udtryk.

Detaljer

 • Højde: 97 cm.
 • Bredde: 53 cm.
 • Dybde: 53 cm.
 • Vægt: 7 kg.
 • Siddehøjde: 74 cm.
 • Udført med runde ben i sortlakeret metal og et sæde i vintage, lysebrunt kunstlæder.

Se også artiklerne: Lænestol i læder – de bedste valg

Se vores artikel om: Det fineste barbord til dit hjem

Læs også vores artikel om: Drejestol – bedst i test

Se også artiklerne: Den ultimative siddeoplevelse med en fantastisk lænestol med skammel

Se også denne lignende artikel på vores side: Taburetter til hjemmet

FAQ

🤩 Hvor høje skal barstole være i forhold til køkkenbordet?

Det er svært at vurdere, hvor høje barstole skal være i forhold til køkkenbordet. Som hovedregel skal der dog cirka være 30 centimeter mellem toppen af bordpladen til siddeoverfladen på stolen. Dette kan du altså bruge, når du vælger barstole.

🤔 Hvad skal jeg kigge efter når jeg køber barstole?

Når du skal på jagt efter de helt rigtige barstole til din bar, er det vigtigt, at du forventningsafstemmer med dig selv. Du skal tage nogle mål, så du ved hvor høje stolene skal være, samt du skal finde det korrekte design – det kunne eksempelvis være et læder design.

🧐 Hvor meget overhæng har du brug for til barstole?

Det er i princippet helt op til dig selv, hvor meget overhæng dine barstole skal have, og hvor langt de skal stå ud i rummet fra dit køkkenbord. I teorien kan du bruge stolene uden vedhæng, men du kan også vælge et udhæng på cirka 20-30 centimeter.

🤓 Hvad er den maksimale afstand mellem barstole?

Det er helt op til dig selv, hvordan din bar skal indrettes, og hvor langt dine barstole skal stå fra hinanden. Skal du indrette en bar, uanset om det er derhjemme eller som virksomhed, skal du huske på, at man skal kunne snakke med hinanden på barstolene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar