Verden er et stort og spændende sted, og uanset om du elsker at rejse, har venner eller familie i udlandet eller bare godt kan lide kort, så er en verdenskortplakat en flot dekoration til hjemmet.

En verdenskortplakat kan sættes op på børneværelset for at avle eventyrlyst, eller du kan sætte en verdenskortplakat med nåle op i stuen og vise dine rejser. Det er en moderne vægdekoration, og kan sagtens sættes sammen med en stigereol eller andre moderne møbler.

Uanset, om du vil have et verdenskort i ramme eller en verdenskortplakat med flag, så har vi hos Furnished sat os for at hjælpe dig. Vi har fundet 7 gode forslag på verdenskortplakater fra Aurea – både vintage, moderne eller minimalistisk.

Aurea verdenskort blå på sort skifter – verdenskort i plakat format

Redaktionens valg

1

Introduktion

Det detaljerede kort er unikt og skiller sig ud fra mængden med sine skarpe kontraster, og illusionen af skifer giver en moderne råhed til hjemmet. Verdenskortplakaten er en del af Aureas serie med verdenskort på en række forskellige geologiske overflader. Det giver kortet en naturlig tilknytning til jorden, så det hele bindes sammen.

Om Aurea verdenskort blå på sort skifer

Det her verdenskort fra Aurea ikke lavet af rigtig skiffer, men derimod printet på en baggrund, der ligner. Plakaten fås i to forskellige størrelser: 30 x 40 og 50 x 70 cm. Der medfølger ikke en ramme, men den kan tilkøbes, så du får et komplet sæt lige til at hænge op.

Aurea verdenskort blå på sort skiffer er ikke beregnet som et kort, der skal aflæses og navigeres efter, men derimod som pynt til det moderne hjem. Landenavne er skrevet ind, men det er tiltænkt som en dekoration.

Fordele

 • Unikt og moderne design
 • Med rå baggrund
 • Ramme kan tilkøbes
Ulemper 

 • Fås kun i én farver

Specifikationer

 • Kan fås i 2 forskellige størrelser

Aurea vintage verdenskortplakat – Bedste vintage verdenskort

2

Introduktion

Leder du efter et kort, der ikke er så korrekt, men har et særligt udtryk? Så kan det være, du vil falde for Aurea vintage verdenskortplakat. Plakaten er lavet i en stil, der minder om gamle søkort og giver associationer til store rejser og eventyr. Det gør, at kortet ikke er så proportionelt korrekt som moderne kort, der dog heller ikke er helt korrekte ift. landemasser, men dét er heller ikke intentionen her.

Om Aurea vintage verdenskortplakat

Aurea vintage verdenskortplakat er fyldt med små, sjove detaljer, der skal gøre kortet mere interessant at se på. Kortet er dekoreret med både, der sejler i verdenshavene, et kompas i venstre hjørne, små slotte og byer og endda en enkelt luftballon.

Det er kortet for de fantasifulde og eventyrlystne, der vil have lidt sjov at se på i hjemmet, og dem, der vil have en pause fra virkeligheden med fantasiuniverser.

Kortet er i gråtoner, og derfor vil det være godt at sætte det sammen med en træramme.

Fordele

 • Flot design
 • Mange fine detaljer
 • Til den fantasifulde og eventyrlystne
Ulemper 

 • Kan kun fås i grå

Specifikationer

 • Kan fås i to forskellige størrelser
 • Farve: gråtoner

Aurea verdenskortplakat med verdens dyr – Bedste verdenskort til børn

3

Introduktion

Aurea verdenskortplakat med verdens dyr er en sjov og finurlig plakat, der er perfekt at sætte op i børneværelset. Kortet viser dyr i de områder, de hører hjemme, og er en oplagt mulighed for at opmuntre en sund interesse for dyr og geografi.

Om Aurea Verdenskortplakat med verdens dyr

Aurea verdenskortplakat med verdens dyr kan fås i to forskellige farver. Den søde plakat har en masse forskellige dyr på, og den er god at hænge op på børneværelset eller i legestuen.

Illustrationerne på plakaten er stiliserede og søde, så de kan være gode tl barnet i lang tid. Kortet er ikke geografisk korrekt, men har et mere stiliseret og impressionistisk udtryk.

Med Aurea verdenskortplakat med verdens dyr hængende på værelset er der mulighed for mange spændende samtaler med barnet, både om de forskellige dyr, men også om lande, historie og eventyr.

Fordele

 • Flotte farver
 • Masser af sjove detaljer
Ulemper 

 • Svært at se landmasse
 • Gentagelser af enkelte figurer

Specifikationer

 • Kan fås i to forskellige størrelser

Aurea verdenskortplakat connect – et minimalistisk og geometrisk valg

4

Introduktion

Søger du en minimalistisk verdenskortplakat til hjemmet, soveværelset eller teenageværelset? Aurea verdenskortplakat connect er alt det, du leder efter.

Det unikke verdenskort skaber en geometrisk illusion af et verdenskort ved at forbinde prikker med linjer. Det giver omridset og en skraveret udfyldning af kortet, så du kan danne dig et visuelt billede af noget, der faktisk ikke er der reelt.

Om Aurea verdenskortplakat connect

Aurea verdenskortplakat connect er et silhuetkort. Det er ikke et billede eller kort af verden, og der er ingen landegrænser eller navne. I stedet er der prikker og linjer, der skaber et billede af verden. Kortet er ikke beregnet til at aflæses, men til at skabe et indtryk.

Det flotte, gråtonede kort ser godt ud i et minimalistisk hjem og kan placeres i alle rum. Verdenskortplakaten vil se godt ud med en sort ramme, der kan skabe en barriere omkring det og adskille kortet fra væggen bag. Placer det evt. i et rum med flere farver, så det ikke bliver kort koldt at se på, da det er holdt i nedtonede farver.

Fordele

 • Moderne design
 • Illusion af et verdenskort
 • Grå toner
Ulemper 

 • Ikke geografisk korrekt

Specifikationer

 • Kan fås i to forskellige størrelser

Aurea verdenskortplakat univers – negative space verdenskortplakat

5

Introduktion

Det unikke Aurea verdenskortplakat univers er en særlig type plakat. Selv kunstelskeren kan tolke en masse af plakatens design. Den ro og balance, de mørke farver og fine stjerner giver, er et unikt element til din bolig, hvis det hænger i soveværelset eller andre rolige rum.

Om Aurea verdenskortplakat univers

Aurea verdenskortplakat univers udnytter den negative plads til at skabe et verdenskort mellem stjernerne. Det gør, at kontinenterne træder mere frem, mens havene er fyldt med stjernemylder.

Plakaten er meget mørk, og derfor kan den med fordel placeres på en lys baggrund for kontrast. Den kan se godt ud i et soveværelse eller i køkkenet. Du skal dog være opmærksom på at indrette godt, så den ikke bliver for dominerende for blikket.

Plakaten har ikke en masse tydelige detaljer – der er ingen veje, landegrænser eller navne, og derfor er der kun to elementer at forholde sig til. Det gør den rolig at se på, hvilket får den til at passe godt ind i et soveværelse.

Fordele

 • Rolig visuel effekt
 • Afslappende at se på
 • Med stjerner som design
Ulemper 

 • Meget mørk

Specifikationer

 • Kommer i to forskellige størrelser

Aurea verdenskortplakat turkis – flot verdenskort til geografientusiasten

6

Introduktion

Aurea verdenskortplakat turkis er et kort, der viser alle landene delt op med farver, landegrænser og navne, uden at det bliver for rodet. Kortet er sat op med gitter, så du let kan finde lokationer, og de vigtigste detaljer er på kortet, uden at det bliver for meget.

Aurea verdenskortplakat turkis har så få detaljer som muligt, mens det stadig giver et godt overblik over verden. Kun hovedstæder er skrevet ind sammen med landenavne, navne på have og større øer.

Om Aurea verdenskortplakat turkis

Aurea verdenskortplakat turkis har nogle flotte, dæmpede farver, der gør det nemt at placere kortet hvor som helst i hjemmet. Det sætter ikke nogen store krav til de omgivende farver, og det kan virke som et roligt element i en travl stue, eller passe gnidningsfrit ind i en minimalistisk bolig.

Som det gør sig gældende med stort set alle kort, om det er plakater til hjemmet eller skolebrug, så er Aurea verdenskortplakat turkis ikke helt korrekt. Jordens form kan ikke gengives korrekt på et 2D-kort, men Aurea verdenskortplakat turkis giver dig mulighed for at finde ud af, hvilke lande ligger hvor.

Fordele

 • Flotte farver
 • Nemt at få overblikket
Ulemper 

 • Antarktis er udeladt

Specifikationer

 • Kan fås i to forskellige størrelser

Aurea verdenskortplakat graphical forest – stemningsfuld verdenskortplakat med naturmotiv

7

Introduktion

Aurea verdenskortplakat graphical forest ebber af naturlig ro, og det gør sig utrolig godt i de organiske hjem, der holder af planter og grønne miljøer. De rolige farver skaber en god balance, og verdenskortplakaten ser især godt ud i en træramme.

Om Aurea verdenskortplakat graphical forest

Selve kortet er skabt af bløde, mørkegrønne streger, der danner et abstrakt indtryk af flet. Det sætter kontinenter og lande sammen på tværs af hinanden, og der er ingen landegrænser eller navne skrevet ind, så du ser verden helt ”bar”.

De dæmpede farver gør det nemt at sammensætte kortet med forskellige indretnings- og pyntegenstande. Verdenskortplakaten er en flot blanding af geometriske linjer og organiske materialer.

Aurea verdenskortplakat graphical forest giver en visuel ro. Kortet er ensfarvet, og baggrunden er lavet af farvelag, der sammen danner et silhuetbillede en af granskov og bjerge.

Fordele

 • Geometriske linjer
 • Roligt motiv
 • Flot med træramme
Ulemper 

 • Ikke læsbart

Specifikationer

 • Farver: blå, grøn, blågrøn, sort
 • Kan fås i to forskellige størrelser

Købsguide: Sådan vælger du en verdenskortplakat

Der er mange forskellige vægdekorationer, du kan hænge op i dit hjem, og én af de mest populære for tiden er verdenskortplakater. Ligesom andre plakater til stuen kan du sætte en verdenskortplakat i en flot plakatramme, så den er pæn og nem at rengøre. Du kan også bruge den til at vise, hvor du har været henne på rejser.

Hvilken type kort?

Hvis du leder efter en verdenskortplakat, så har du sikkert allerede set, at der findes mange forskellige typer. Det er godt at gøre op med dig selv, hvilken du kunne tænke dig, inden du køber. 

 • Verdenskort med navne er de mest populære type af verdenskort. De viser hvilket land der ligger hvor med optegnede landegrænser. Derudover kan også være hovedstæder skrevet eller andre detaljer.
 • Politiske verdenskort er verdenskort, der er delt op med markante grænser, landenavne og hovedstæder. Somme tider har de også store lufthavne og andre landemærker. De kan placeres direkte på væggen eller på en væghylde.
 • Topografiske verdenskort er dér, hvor kortet bliver mere abstrakt og malerisk. En topografisk verdenskortsplakat viser højderne i de forskellige områder enten med fysiske udstik eller farver, men landegrænserne er fjernet.
 • Verdenskortplakater, der er mindre populære til hjemmet, er vejkort, hvor alle veje på jorden er tegnet op, og kort, der viser bestemt data, fx befolkningstæthed eller gennemsnitstemperatur. Til den nørdede er den dog oplagt.
 • Perfekt til børneværelset er også mere finurlige verdenskortplakater, for eksempel med dyr tegnet på, der opfordrer til spørgsmål og fortællinger.

Hvor skal kortet være?

Når du har valgt en korttype, der falder i din smag, skal du finde ud af, hvor stort det skal være, og hvor det skal hænge. Hvis dit kort skal stå på en gallerihylde, skal målene passe. En verdenskortplakat 70×100 er den mest almindelige størrelse, men der findes mange andre størrelser.

Det er vigtigt, at du overvejer rummet som helhed, inden du køber og hænger en verdenskortplakat op. En beige plakat på en hvid baggrund kan hurtigt blive kedeligt, men du skal selvfølgelig ikke male din væg, bare for at få en plakat op. I stedet kan du overveje en plakatramme i kontrastfarver, eller at omgive kortet med dekorationer i farver, der kan komplimentere hinanden.

Kilder: Mapscaping og Best World Map Wallart

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en verdenskortplakat?
Før du køber en verdenskortplakat, skal du finde ud af, hvilken stil, farve og størrelse, du vil have. Din plakat bør ikke gå i ét med væggen, så find helst én, der kan skille sig lidt ud.
Hvad er den bedste verdenskortplakat?
Den bedste verdenskortplakat er meget individuel, men den mest ideelle er en plakat, der tydeligt kan ses og aflæses. Den skal have en passende størrelse, men ellers er det op til dig, hvilken verdenskortplakat er den bedste.
Hvordan læser jeg en verdenskortplakat?
Læsning af en verdenskortplakat afhænger af typen. Ikke alle verdenskortplakater er lavet til at aflæses, da nogle udelukkende er til dekoration.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar