I dag bliver uderummet i højere grad set som en forlængelse af rummet indenfor. Mange ønsker derfor at indrette altanen med altanmøbler, så den indbyder til hygge og afslapning. Du kan indrette din altan med et stilfuldt og praktisk bord til altanen, hvor du kan sidde med venner og familie.

Vi har brugt tid på at finde de helt rigtige altanborde frem til dig. I oversigten kan du læse mere om 3 altanborde, som vi mener er de bedste og flotteste på markedet.

Du kan blive klogere på altanbordenes fordele, ulemper og  særlige karakteristika. Det kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige altanbord, som passer til dit hjem og dine præferencer.

Cinas altanbord – Redaktionens favorit

Cinas altanbord
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Cinas altanbord er et sammenklappeligt bord, der passer til den lille altan. Altanbordet er udviklet, så du får mest muligt ud af din altan. Altanbordet er designet med et beslag, som du kan montere på din altan. Du kan nemt slå altanbordet ud, hvis du får gæster på besøg. Når gæsterne tager hjem, kan du klappe altanbordet sammen, så du får mere plads på altanen.

Bordet måler 60 cm. i bredden og 54 cm. i dybden. Du får god plads til at drikke en kop kaffe og nyde et stykke kage ved altanbordet. Det kan give anledning til mange hyggelige snakke med vennerne.

Bordet er designet i en mat sort mahogni, som ser stilfuldt ud på altanen. Den sorte farve kan bruges sammen med mange andre farver, så det er nemt at indrette altanen. Mahogni er et vejrbestandigt og hårdt materiale og altanbordets beslag er designet i rustfrit stål. Altanbordet kan derfor modstå det danske vejr.

Det stilrene altanbord fra Cinas er også udstyret med højdejustering. Hvis du ønsker, at altanbordet skal være højere eller lavere, kan du justere højden på beslaget.

Bordet passer derfor til dig, der ønsker et lille og praktisk bord til altanen. Det kan være, at din altan passer bedre til et rundt havebord. Det runde havebord passer godt til mere organiske uderum.

Fordele:

 • Sparer plads på altanen
 • Mat sort Mahogni træ
 • Kan modstå det danske vejr

Specifikationer:

 • Mål: 60 x 54 cm. (B x D)
 • Juster i højden
 • Vægt: 9 kg.

Ulemper: 

 • Beslaget passer ikke til alle indretningsstile

Outfit Poul – kompakt altanbord der kan hænge på altankanten

Hvis du er træt af, at altanbordet fylder halvdelen af altanen, så er altanbordet fra Oufit Poul måske noget for dig. Altanbordet er meget kompakt, da det er skabt til at hænge på altankanten. Altanbordet er lavet med et justerbart greb, så du kan tilpasse grebet til din altankant. Grebet passer både til tykkere og tyndere altankanter.

Bordet er sammenklappeligt, så du selv kan slå det op og ned. Det er praktisk, hvis du er den heldige ejer af en kompakt altan. Du kan hurtigt klappe bordet op, hvis du vil nyde vejret ved altanbordet. Du kan også nemt slå altanbordet ned, når du ikke bruger det. Det giver dig mere plads til at bevæge dig frit rundt på altanen.

Det praktiske altanbord er også udstyret med en tværstang, som skaber stabilitet, når bordet hænger på et altanrækværk.

Altanbordet fra Outfit Poul er lavet i et meget enkelt design. Den er designet i sort polywood plastik, som passer til enhver indretningsstil. Samtidigt er det meget hårdført og vejrbestandigt, så det kan være ude i det danske vejr.

Hvis du ønsker et simpelt og enkelt bord til altanen, så er bordet fra Outfit Poul et godt match til dig. Hvis du er på udkig efter andre praktiske løsninger til altanen, kan indskudsborde også blive et hit. Du kan skubbe bordene ind under hinanden, så de fylder mindre. Det er en praktisk løsning.

Fordele:

 • Sammenklappeligt altanbord
 • Justerbar greb til altankanter
 • Tværstang skaber stabilitet

Specifikationer:

 • Materiale: plastik, stål
 • Mål: 59 x 62 x 67 cm.
 • Farve: sort

Ulemper: 

 • Designet har ingen unikke features

Cinas – stort sammenklappeligt altanbord i teak

Cinas
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Altanbordet fra Cinas passer godt til dig, der søger et stort sammenklappeligt bord til altanen. Altanbordet har en diameter på 110 cm og en højde på 74 cm. Når du slår bordet ud, kan der sidde mellem 4-6 personer rundt om altanbordet. Den egner sig derfor godt til den store altan.

Du har mulighed for at slå en eller begge sider af bordet op. Du kan slå den ene side af bordet op, hvis du får få gæster på besøg. Når familien kommer på besøg, kan du vælge at slå bordet helt ud. Du kan også vælge at klappe altanbordet helt sammen, så det fylder meget lidt. Det kan være en fordel, hvis du ikke bruger altanbordet og ønsker mere plads på altanen.

Cinas altanbord er lavet i teaktræ, som giver et naturligt udtryk til altanen. Med tiden vil altanbordet udvikle en grå patina. Du kan også vælge at vedligeholde bordet med en olie eller en træbeskyttelse. Det er med til at bevare den varme glød i træet.

Bordet ligger i den høje prisklasse. Til prisen får du et stort, praktisk og naturligt smukt bord til altanen. Vi anbefaler derfor bordet til dig, der er glad for naturlige materialer og har en stor altan.

Fordele:

 • Sammenklappeligt bord
 • Plads til 4-6 personer
 • Pladsbesparende

Specifikationer:

 • Mål: Ø 110 cm., H. 74 cm.
 • Materiale: Teak
 • Vedligehold med olie eller træbeskyttelse

Ulemper:

 • Høj prisklasse

De bedste tips til at vælge et altanbord

Her på siden giver vi dig gode tips og tricks, så du kan finde et altanbord til dine behov. Better Homes & Gardens giver tips, som hjælper dig med at finde de rette havemøbler.

 • Lav en liste

Det kan være en god idé at lave en liste over, hvad du vil bruge altanen til. Skal det være et hyggeligt og afslappende rum, eller skal der være plads til middagsselskaber? Når du har lavet en liste, er det nemmere at finde et bord til dine ønsker.

 • Vælg møbler, der er nemme at vedligeholde

Love Your Landscape skriver i deres artikel, at stål og jern er god til udendørsbrug. Materialerne har dog brug for at blive vedligeholdt med en vejrbestandig finish i ny og næ. Rattan og flet skal også vedligeholdes en gang imellem med en vejrbestandig finish. Aluminium, plastik og PVC er nemt at vedligeholde med sæbe og vand. Materialerne er også rustfri og prisvenlige.

 • Mulighed for flere funktioner

Du kan købe et altanbord med flere funktioner til den lille altan. Det kan for eksempel være, at du finder et altanbord med opbevaring for at udnytte rummet.

 • Find farver der passer til dit udendørsrum

Du kan også matche farverne på altanbordet med dit udendørsrum. Duge og servietter med farver tilføjer en hyggelig stemning til altanen, hvis du ønsker et enkelt altanbord i en afdæmpet nuance.

 • Invester i kvalitet

Kvalitet og pris hænger ofte sammen. Det kan dog vær en god idé at læse brugeranmeldelser og eksperttests, inden du køber et nyt altanbord.

Sådan indretter du og udnytter pladsen på din altan

Det kan være svært at finde plads til den helt store indretning på den lille altan. Du kan derfor købe møbler til altanen, som udnytter rummet til fulde. På the Spruce kan du finde mere inspiration til indretningen på altanen.

Når du skal indrette altanen, kan du finde møbler med flere funktioner. Det kan være et altanbord med opbevaringsplads, hvor du kan gemme tæpper og puder. Du kan også lave en plantevæg, som både giver privatliv og smagfulde krydderurter.

Det behøver ikke at være dyrt at indrette altanen. Du kan nemt lave en hyggelig sofa ud af paller. Hvis du har en smal altan, kan du bygge en hjørnesofa, som udnytter pladsen.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for indretningen på altanen.

Sådan forvandler du din altan til et afslappende rum

Der er mange forskellige ting du kan gøre for at forvandle altanen til et afslappende rum. Du skal finde ud af, hvad der virker bedst for dig.

The Spruce foreslår, at du finder mønstre og forskellige teksturer, som gør uderummet behageligt at være i. Det kan være i form af puder og tæpper, som gør rummet afslappende. Du kan også dekorere altanen med lys, lyskæder eller levende lys, som giver en hyggelig stemning, når solen går ned.

The Smart Local anbefaler de blandt andet at forvandle din altan til en lille have. Her kan du plante blomster og krydderurter. Du kan også lave en hyggelig bar, hvor der er plads til venner og familie.

Der er derfor mange muligheder for at forvandle din altan til et hyggeligt rum.

FAQ

Hvad skal jeg overveje før jeg køber et altanbord?

Inden du køber altanbordet, skal du overveje prisen, materialet og formålet med bordet.

Hvilke materialer er mest holdbare til et altanbord?
Stål og jern er solide og holdbare materialer, mens aluminium og plastik er rustfrit og nemt at vedligeholde.
Hvordan vedligeholder jeg et altanbord?
Rattan og flet er nemt at rengøre med en fugtig klud. Stål og jern skal du vaske grundigt og tørre af bagefter. Du kan male møblerne, hvis de er slidte.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Coop Liva – Mest praktiske altanbord

Coop Liva

Altanbordet fra Coop er et praktisk møbel, der passer til den lille og kompakte altan. Altanbordet måler 50 x 77 x 58 cm, så du nemt kan finde plads til det. På altanbordet er der plads til at nyde en kop kaffe med venner og familie.

Altanbordet er lavet med et ophæng, der kan hænge på et gelænder med en tykkelse på 7-13 cm. Coop Liva er lavet som et klap sammen bord, så du kan folde altanbordet ud efter behov. Det giver mere plads på altanen, når du ikke bruger bordet.

Det praktiske altanbord fungerer også som et tørrestativ. Når bordet er foldet ud, kan du klappe bordpladerne til siden. Under bordpladerne finder du tørresnore, så du kan tørre tøj i solen. Du får derfor et praktisk to-i-ét-møbel, som sparer plads på altanen.

Et cafésæt vil også passe godt ind på altanen. Her får du både stole og altanbord, som matcher. Det skaber en hyggelig sommerstemning på altanen.

Bordpladen er lavet i akacietræ, som er FSC-mærket. Træet på bordpladen er derudover bejdset med træbeskyttelse, men du skal stadig vedligeholde træet regelmæssigt. Det er med til at sikre en længere levetid.

Hvis du er på udkig efter et praktisk og pladsbesparende bord, så er Coop Liva noget for dig.

Fordele:

 • Altanbord og tørrestativ i ét
 • FSC-certificeret træ
 • Sparer plads

Specifikationer:

 • Mål: 50 x 77 x 58 cm.
 • Sammenklappeligt bord
 • Farve: Natur/sort
 • Akacietræ

Ulemper: 

 • Altanbordet kræver vedligeholdelse

Coop Liva – Sammenklappelig bord

Coop Liva klapbord

Coop Liva Passer til dig, der leder efter et simpelt og kompakt bord til altanen. Bordpladen er lavet i akacietræ, mens ophænget er sort. Den passer derfor godt ind på en altan, hvor naturlige elementer som planter og blomster fylder meget og giver et mere organisk præg.

Bordet er meget praktisk til den lille og kompakte altan. Du kan klappe altanbordet op og i, som det passer dig. Hvis du får gæster på en sommerdag, kan du klappe bordet op. Når altanbordet ikke er i brug, kan du klappe det sammen. Det giver dig mere luft og plads på altanen.

Du kan montere det praktiske altanbord på altanens gelænder. Bordet passer til et gelændermål på mellem 7-13,5 cm. Du kan også indstille altanbordet i 6 forskellige højder, så det passer til dig og dine gæster. Bordpladen er også FSC-mærket.

Bordet er bejdset med en træbeskyttelse, så den holder i længere tid. Du skal dog stadig huske at vedligeholde altanbordet, så du forlænger bordets levetid.

Hvis du mangler et lille og praktisk altanbord, kan du kigge nærmere på Coop Liva.

På vores hjemmeside finder du også et fint barbord til altanen. Barbordet indbyder til festlige og hyggelige aftener på altanen.

Fordele

 • FSC-mærket træ
 • Sammenklappeligt bord
 • Bejdset

Specifikationer

 • Mål: 57 x 45 x 60 cm.
 • Farve: Natur og sort
 • Akacietræ

Ulemper

 • Skal vedligeholdes for at forblive pæn

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar