Er du på udkig efter et nyt sofabord, der skiller sig ud i mængden og samtidig kan bidrage med et friskt pust til resten af din indretning i hjemmet? Så er et sofabord med skifer en rigtig god løsning for dig.

Det er måske første gang, du overhovedet hører om skifer og dets brug til møbelproduktion. Skifer er et naturmateriale – nemlig en specifik bjergart – der dannes af en unik sammensætning af ler og mudder. En bjergart som denne har en stærk holdbarhed og nem vedligeholdelse, hvorfor det er populært bl.a. inden for boligindretning.

Skifer er som materiale desuden kendt for at have en flot, rustik overflade, hvor ikke to plader er ens – og det er derfor med til at dyrke det originale look i dit hjem.

I denne artikel løfter vi sløret for 1 enkelt flot sofabord med skifer, som unægteligt vil klæde enhver stue med sit flotte, minimalistiske og stilfulde design. På baggrund af dette sofabord vil du måske få øjnene op for skifermaterialet og dets anvendelse i moderne boligindretning.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Carré sofabord – et kvadratisk og elegant sort sofabord med skiferplade

Carré Sofabord

Dette sofabord skifer fra Carré har lige præcis alt det, et sofabord bør have. Her får du nemlig både et flot, minimalistisk design samtidig med, at både farver materialer er funktionelle og praktiske i en travl hverdag.

Bordet består af en bordplade lavet af skifer, der et hårdført og robust materiale. Skiferpladen kan altså tåle en del knubs samtidig med, at den kræver en minimal vedligeholdelse, og den egner sig derfor helt perfekt som et stilrent sofabord til den travle familie, hvor hverdagen har det med at suse forbi i en fart. Skiferpladen er indrammet i et stel, der er fremstillet af sortlakeret metal, og der er derfor en flot rød tråd igennem hele bordet.

Med en skiferplade som den, der er på dette sofabord, får du en unik og rustik overflade, da skifer jo er et naturmateriale. Det vil du derfor sagtens kunne se og mærke på dit sofabords specielle og flotte overflade.

Det kubikformede design og tynde, lette stel gør bordet både let og elegant. Selvom det er kvadratisk i sin form, er det derfor ikke tynget af sit design men bliver derimod mere luftigt af det, så det passer ideelt til både store og små stuer.

Sofabordet her fås i to forskellige størrelser (L x B x H):

 • 50 x 50 x 41 cm.
 • 40 x 40 x 41 cm.

Du kan altså vælge imellem en større eller mindre udgave af bordet alt efter, hvor meget pladsbehov, du har brug for. Et større sofabord kan være ideelt til sofahjørnet, hvis du ønsker at opbevare magasiner, fredagsslik og måske et hyggeligt stearinlys, mens det mindre bord med stor fordel kan kombineres med det store, hvis du ønsker endnu mere plads.

Det stilrene og minimalistiske design ved dette sofabord gør det samtidig muligt for dig at inkludere det i andre rum, hvis du ønsker at pifte det op med et nyt bord, som bl.a. vil kunne rumme blomster, et smykketræ eller noget helt tredje. Du kan fx også indrette din stue med flere af de samme borde men variere dem i størrelserne, så du stadig opretholder en gennemgående rød tråd i din indretning.

Mulighederne er derfor uendeligt store med dette sofabord i skifer, som uden tvivl vil klæde ethvert hjem rigtig godt.

Læs også: Flotte cafesæt: Her er 15 cafesæt til hyggelige stunder

Hvor er der plads til et sofabord i skifer?

Et sofabord med skiferplade behøver nødvendigvis ikke at være stavnsbundet til dagligstuen, men kan derimod klæde mange af husets rum rigtig flot. Hvis du har mod på det, kan du derfor med fordel anvende det i endnu større grad end selve navnet antyder.

 • Soveværelse – i soveværelset vil den flotte, rustikke skiferplade bidrage med en flot og naturlig harmoni i rummet. Her vil du fx sagtens kunne anvende det som et elegant natbord til dig og din partner, hvor I kan have det vigtigste ved hånden. Samtidig kan et elegant skiferbord også sagtens bruges til opbevaring af fx smykketræer, brugskunst, tørrede blomster eller andre genstande, der kan stå i flot kontrast til bordet og samtidig skabe personlighed og liv i dit rum.
 • Badeværelse – her kan du med fordel bruge et bord i skifer til opbevaring af parfumer, hudprodukter og andre plejeprodukter, der i sig selv skaber en flot udstilling og fortælling om dem, der bor i husstanden. Samtidig vil et bord som dette gøre det muligt at få mere pynt ind på badeværelset, fx i form af duftlys, duftpinde eller blomster, der vil give en hyggelig stemning.
 • Entré – i dette rum er pladsen ofte sparsom, men hvis du er den heldige indehaver af en større entré med en flot garderobe, kan du med fordel bruge et skiferbord til opbevaring af huer, handsker eller tørklæder. Hvis du er et ordensmenneske, kan du i stedet benytte det ekstra møbel til at få noget pynt ind i rummet, som er det første rum, dine gæster træder ind i.
 • Kontor – hvem siger, at et kontor behøver at være kedeligt, trist og gråt med en overflod af papirer og mapper? Med et flot bord i skifer kan du få stil og elegance ind på dit kontor, og du vil fx kunne bruge den ekstra plads til post-its, notater, kuglepenne og en kande kaffe, så du altid har de vigtigste sager lige ved hånden. Med et ekstra bord til kaffen slipper du samtidig for risikoen ved at spilde kaffe og andre varme drikke over din pc eller dine vigtige papirer.
 • Spisestuen – i denne hyggelige afkrog i hjemmet vil et bord i elegant skifermateriale fint kunne bruges til fx opbevaring af alkohol – måske har du et par enkelte vinflasker og noget gin gemt væk, der ellers vil pynte flot og bidrage med en hyggelig stemning. Hvis du bor i en lille lejlighed, hvor pladsen måske ikke er til det helt store vitrineskab, kan dette i hvert fald være et bud på en god løsning. Du kan med fordel også bruge bordet til pynt – fx en flot lysestage, der vil frigive varme i rummet.
 • Køkken – i køkkenet – hele familiens samlingssted – vil du kunne bruge et bord med skiferplade til at få mere grønt ind i huset – fx igennem friske krydderurter, spiselige blomster eller en flot, retro vandkande vil uden tvivl forsøde din tid i køkkenet.

Et sofabord i skifer rummer altså langt flere muligheder, end du måske først havde antaget. Skifer er bare et flot naturmateriale, der i sin simple udskæring nærmest er tidløst i sit design og derfor passer flot ind i stort set alle husstande.

Sådan vælger du det rigtige sofabord

Når du er på udkig efter dit kommende sofabord i skifer, er der en række punkter, der er værd at overveje:

 • Størrelse – gør op med dig selv fra start af, hvad du ønsker at bruge dit nye bord til og gå derefter efter den størrelse, der bedst kan imødekomme dine behov. Et større bord giver god plads til opbevaring, hvilket kan være rart i længden, mens et lille bord måske er rigeligt, hvis du blot ønsker et hjørnebord, hvor der kan være plads til en flot buket blomster.
 • Højde – du finder i dag et stort udvalg af sofaborde i forskellige størrelser, og i forlængelse af dette kan det være ekstra vigtigt at være opmærksom på højden – især hvis du bestiller møbler over nettet. Prøv derfor at måle af derhjemme, hvordan de forskellige højder vil føles i virkeligheden, og du vil hurtigt vurdere hvilken højde, der passer dig bedst.
 • Farve – skifer er jo et naturmateriale, og det har derfor den naturlige farve, som den har. Men derfor kan stellets farve variere fra design til design – og det er her, der er plads til at være kreativ. Fordelen ved det klassiske sorte stel er dog, at det passer ideelt både til skiferpladen og resten af boligindretningen, og du vil nemt kunne lysne det op med farverige kontraster i form af pynt og brugskunst på bordet.

Få hjælp og inspiration hos din nærmeste forhandler

I kølvandet på denne artikel har du måske fået blod på tanden og ønsker derfor at se mere til udvalget af skiferborde? Skifer er stadig et unikt materiale, der kan være svært at finde hos den gængse møbelforhandler. Derfor anbefales det, at du tager et kig på det store udvalg, der i dag findes over nettet, så du kan finde yderligere inspiration til dit næste køb.

Hvis du er mere gammeldags anlagt, kan du naturligvis altid tage til din nærmeste fysiske møbelforhandler og få gode råd og vejledning til din boligindretning. Her vil du kunne få et sæt friske øjne, der helt objektivt kan vurdere dine idéer og måske optimere dem yderligere. Ofte er det rart at få et nyt perspektiv, som du kan gå videre med i din møbelsøgning. Forhåbentligt kommer du dermed ét skridt nærmere drømmen om et flot og nyt sofabord, som du vil have glæde af i mange år fremover.

Læs også: Barvogn | 7 ekstravagante barvogne til at fuldende dit barmiljø

Se også Sofabord med opbevaring: 25 sofaborde til din stue skrevet af inbolig.dk.

Denne side er anmeldt af: Simone S. Olsen Rating 5/5

Author

Redaktionen for Furnished har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Furnished’.

Write A Comment